ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ

Πάνω από 450 προσαγωγές στα επεισόδια στον Ρέντη

Τον δράστη της επίθεσης στον αστυνομικό, κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού για το λιγκ καπ του βόλεϊ,που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα σε κεντρική αρτηρία στο μηρό, έπειτα από επίθεση χούλιγκαν, αναζητά η αστυνομία.

Η αστυνομία μετά τα επεισόδια προχώρησε σε 464 προσαγωγές οπαδών μέχρι τις 6:00 το πρωί. Όλοι έχουν μεταφερθεί στο Αλλοδαπών αναζητώντας τον δράστη της επίθεσης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, σε δήλωσή του σημείωσε πως «η επίθεση αυτή δεν πρέπει και δεν θα μείνει ατιμώρητη, είναι ζήτημα νομιμότητας, είναι ζήτημα δικαιοσύνης».

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι «αυτή τη στιγμή η έννοια μας είναι στην υγεία του τραυματία αστυνομικού» και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους γιατρούς για τις προσπάθειες τους να τον κρατήσουν στην ζωή.

Το χρονικό της επίθεσης

Το ματς στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» βρισκόταν στο δεύτερο σετ, με τον Ολυμπιακό να έχει επικρατήσει στο πρώτο με 25-19. Οι Πράσινοι προηγούνταν 17-10, όταν στις κερκίδες υπήρξε έντονη κινητοποίηση και ανησυχία λόγω της έντονης οσμής των δακρυγόνων καθώς έξω απ’ το κλειστό υπήρξαν συμπλοκές οπαδών με την αστυνομία.
Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν πως περίπου 150 άτομα που βρέθηκαν έξω από το γήπεδο βόλεϊ του Ολυμπιακού, επιτέθηκαν με μολότοφ και φωτοβολίδες στους αστυνομικούς.

Ήδη οι αστυνομικοί εξετάζουν το υλικό που υπάρχει από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου του Ολυμπιακού, προκειμένου να ταυτοποιηθεί ο δράστης που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Πηγή: ethnos.gr