ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ

Γιοβάνοβιτς: Η ΑΕΚ ήταν πιο αποτελεσματική, μας πληγώνει η ήττα

Στην αποτελεσματικότητα που είχε η ΑΕΚ σε σχέση με αυτή του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κάνοντας λόγο για ήττα που πληγώνει την ομάδα του.

Αναλυτικά δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

Για την κατάσταση του Μάγκνουσον και αν η αλλαγή που έγινε επηρέασε το πλάνο του: «Όποιοσδήποτε τραυματισμός παίκτη νωρίς στο παιχνίδι είναι πρόβλημα. Γίνονται οι συνθήκες εντελώς διαφορετικές. Το θέμα μας είναι να μην είναι σοβαρός ο τραυματισμός του Μάγκνουσον. Υποβάλλεται σε εξετάσεις και θα ξέρουμε λίγο αργότερα».

Για το που κρίθηκε το ματς: «Νομίζω ότι ξεκινήσαμε καλά, βάλαμε το γκολ, αλλά χάσαμε το παιχνίδι χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο. Η ΑΕΚ έκανε το παιχνίδι της. Εμείς ασχολούμασταν με πράγματα που δεν είχε σχέση με το παιχνίδι. Λειτουργούσαμε περισσότερο με την καρδιά και όχι με το μυαλό. Όταν δεν είχαμε την μπάλα στα πόδια μας ήρθε η ισοφάριση. Στο δεύτερο μέρος το ματς ήταν ισορροπημένο και ελέγχξαμε το ρυθμό. Σε μία φάση του β΄ μέρους η ΑΕΚ στην αντεπίθεση έβαλε το 2-1. Η ΑΕΚ ήταν πιο αποτελεσματική. Περισσότερο στέκομαι στο πρώτο μέρος, όπου αφού βάλαμε το γκολ δεν κάναμε αυτά που μπορούσαμε. Επρεπε να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και να δημιουργήσουμε περισσότερα πράγματα. Δεν μπορέσαμε να ελέγξουμε το ρυθμό».

Για το αποτέλεσμα: «Είναι ένα αποτέλεσμα που μας πληγώνει όλους. Δεν είμαστε ομάδα που αποδέχεται τις ήττες ειδικά σε ντέρμπι. Είναι κάτι που πρέπει το διαχειριστούμε καταλαβαίνοντας τι μας οδήγησε στην ήττα. Τα παιχνίδια που έρχονται δεν είναι εύκολα. Πρέπει να βασιζόμαστε περισσότερο στην ικανότητά μας να δημιουργούμε και να μην έχουμε νεύρα χωρίς λόγο. Στο πρώτο μέρος ασχολιόμασταν με πράγματα που δεν χρειαζόταν. Πρέπει να μαθαίνουμε και να γινόμαστε πιο ισχυροί».

Για την αντίδραση της ομάδας στην φάση της ισοφάρισης: «Είναι πράγματα που στο πρώτο ημίχρονο έγιναν. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι σε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Ένα παιχνίδι είναι παιχνίδι και μπορεί να υπάρξουν και λάθος αποφάσεις, αλλά μια ομάδα όπως η δική μας θα πρέπει να είμαστε focus στο παιχνίδι αυτό καθ΄ αυτό. Η ΑΕΚ ήταν πιο ήρεμη με την μπάλα, παρότι ήταν πίσω στο σκορ».

Για το αν περίμενε περισσότερα από τον Τζούρισιτς: «Έβαλε δύσκολο γκολ. Ο Φίλιπ έπαιξε μετά από αρκετό καιρό και λόγω του τραυματισμού. Έτρεξε αρκετά και προσπάθησε. Για το χρόνο που ήταν στο παιχνίδι με ικανοποίησε. Είναι πρώτο του παιχνίδι με την ΑΕΚ. Είχε διάθεση».

Για τον λόγο που δεν αντέδρασε η ομάδα σωστά μετά το 1-0 και πως πήγε το σύστημα με τα δύο φορ: «Για το δεύτερο σκέλος θα σας απαντήσω αρχικά. Δεν είμαι υπέρ αυτού, αλλά πολλές φορές πρέπει να το κάνουμε. Δεν σημαίνει ότι με δύο φορ μπορούμε να γίνουμε πιο επικίνδυνοι. Μπορεί να υπάρχουν παιχνίδια που θα παίξουμε με δύο φορ. Δεν είμαι εναντίον αυτού, αλλά το στυλ παιχνιδιού μας είναι διαφορετικό. Για το πρώτο κομμάτι. Ξέρετε ότι αλλάζει από ματς σε ματς. Αμέσως μετά το γκολ δεχθήκαμε μια μεγάλη φάση. Ο Γκαρσία είναι ένας παίκτης που μπορεί να εκμεταλλεύεται το χώρο. Υπήρχαν λάθη στις τοποθετήσεις. Από το 1-0 μέχρι την ισοφάριση δεν είχαμε πολλά πράγματα. Ήταν η πιο κακή περίοδος για μας. Ήμασταν παθητικοί. Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε το διάστημα αυτό. Το χειρότερο κομμάτι ήταν αυτό. Στην ισοφάριση χάσαμε αρκετές μονομαχίες και δεν υπήρχε ισορροπία. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί. Μέσα στα ντέρμπι η ψυχολογία μπορεί να αλλάξει. Χάσαμε πολλές μονομαχίες στο ένας εναντίον ενός».

Για το αν δεν μπορεί η ομάδα να κάνει μαζεμένες υπερβάσεις: «Είναι τελειώς διαφορετικά ματς. Δεν νομίζω ότι αυτό σχετίζεται με το σημερινό παιχνίδι. Στην Ευρώπη τα παιχνίδια είναι διαφορετικά. Μας πληγώνει η ήττα. Ξέρουμε τι πρέπει να διορθώσουμε. Θα υπάρχουν μέρες που δεν θα είμαστε χαρούμενοι. Έχουμε πολλά παιχνίδια και λίγος χρόνος. Θα προσπαθήσουμε από ένα παιχνίδι που δεν είχαμε το αποτέλεσμα να μάθουμε πολλά».