AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πάει για ρεκόρ καριέρας με τη φανέλα της ΑΕΚ ο Βίντα

Παραγωγική η σεζόν για τον Ντομαγκόι Βίντα. Ο Κροάτης στόπερ της ΑΕΚ έχει βρει το δρόμο προς τα δίχτυα τέσσερις φορές τη φετινή χρονιά και πάει για ρεκόρ καριέρας.

Όλα τα γκολ του ήταν πολύτιμα για την Ένωση: Από το πρώτο που χάρισε την πρόκριση επί της («πρώην» του) Ντινάμο Ζάγκρεμπ στον τρίτο προκριματικό του Champions League τον Αύγουστο μέχρι το γκολ ισοφάρισης με τον Άγιαξ στους ομίλους του Europa League και από την κεφαλιά που άνοιξε το σκορ στο 3-0 επί του Παναιτωλικού μέχρι το μοναδικό και νικητήριο χθες βράδυ για την Stoiximan Super League.

Ο Βίντα είναι πλέον ο δεύτερος σκόρερ της ΑΕΚ σε όλες τις φετινές διοργανώσεις πίσω μόνο από τον Στίβεν Τσούμπερ που έχει ένα γκολ παραπάνω (5), αλλά όχι μόνο αυτό: στα 34 του απειλεί με τις επιδόσεις του το ατομικό του ρεκόρ γκολ σε μια σεζόν που είναι τα έξι. Σε αυτόν τον αριθμό είχε φτάσει το 2012/13, στην τελευταία του σεζόν στη Ντινάμο Ζάγκρεμπ, με 6 γκολ σε 28 εμφανίσεις, ενώ το επανέλαβε και την περίοδο 2020/21 στην Μπεσίκτας, όταν σκόραρε άλλες τόσες φορές σε 39 παιχνίδια.

Συνολικά ο Βίντα μετρά 5 γκολ σε 49 εμφανίσεις με την ΑΕΚ, καθώς είχε πετύχει και ένα ακόμη υπερπολύτιμο γκολ, αυτό της ισοφάρισης πριν την ανατροπή την περασμένη σεζόν απέναντι στον Ιωνικό.