AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι αριθμοί λένε την αλήθεια: Η ΑΕΚ πάτησε την Μπράιτον, αλλά της στοίχισε η επιθετική δυστοκία!

Συγκλονιστική εμφάνιση πραγματοποίησε η ΑΕΚ απέναντι στην Μπράιτον, πραγματοποιώντας ένα από τα καλύτερά της ευρωπαϊκά παιχνίδια. Οι Άγγλοι στάθηκαν τυχεροί καθώς έφυγαν νικητές από τη Νέα Φιλαδέλφεια, αφήνοντας την Ένωση με ένα τεράστιο γιατί.

Οι αριθμοί λένε την αλήθεια και η επιθετική δυστοκία στοίχισε στους κιτρινόμαυρους. Η ΑΕΚ είχε 20 τελικές, οι 9 στον στόχο, έναντι 9 τελικών των «γλάρων», με τις δύο να είναι στην εστία, η μια εκ των οποίων είναι το εύστοχο πέναλτι του Ζοάο Πέδρο.

Στην κατοχή μπάλας, το ποσοστό 54% των «κιτρινόμαυρων» και 510 πάσες που αντάλλαξαν δείχνει πως η ΑΕΚ έπαιξε το δικό της παιχνίδι, προκαλώντας τον εκνευρισμό του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι ανά διαστήματα, καθώς δεν έχει συνηθίσει να έχουν τέτοια εξέλιξη τα παιχνίδια της ομάδας του.

Αυτό που έλειψε από την ομάδα του Αλμέιδα ήταν το γκολ. Ο Τσούμπερ ως αντιΛιβάι ήραν εξαιρετικός, παίρνοντας πρωτοβουλίες, έχοντας τελικές προσπάθειες και φυσικά το δοκάρι στο 44΄.

Παρά το άτυχο αποτέλεσμα, στην ΑΕΚ υπάρχει πίστη πως το πλάνο θα δικαιώσει την ομάδα και στη συνέχεια θα έρθουν τα γκολ και τα νικηφόρα αποτελέσματα.