AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Κουζέλογλου έσπασε το “φράγμα” των 300 διπόντων

Μετά το παιχνίδι της ΑΕΚ στο Περιστέρι καταγράφηκαν κάποια στατιστικά στοιχεία τα οποία τα παρουσιάζει ο ΕΣΑΚΕ και είναι τα εξής:

Ο Γιάννης Κουζέλογλου έσπασε το προσωπικό «φράγμα» των 300 εύστοχων διπόντων. Στην 182η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League, ο διεθνής φόργουορντ είχε 2/5 δίποντα και πλέον μετράει συνολικά 301/596 (50,50%).

Ο Εμφιόντου Καμπενγκέλε τελείωσε το παιχνίδι με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ, φτάνοντας στο δεύτερο του double-double μετά από εκείνο που σημείωσε στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ mateco. Ωστόσο αυτό που σημείωσε στο Περιστέρι, είναι το δεύτερο πιο γρήγορο της φετινής Stoiximan Basket League αφού ο σέντερ της ΑEK Betsson έφτασε σε αυτό μένοντας για 21:14 στο παρκέ. Λιγότερο χρόνο χρειάστηκε μόνο ο Χάιμε Ετσενίκε στο ματς του Προμηθέα με τον Άρη Midea, αφού είχε 17 πόντους και 10 ριμπάουντ σε 17:57.

Ο Όμηρος Νετζήπογλου ήταν ένας από τους τέσσερις παίκτες της «Ένωσης» που είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Με τους 10 που σημείωσε στο Περιστέρι, έφτασε και ξεπέρασε τους 400 στην 66η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League.

Ο Δημήτρης Φλιώνης είχε 2/2 βολές και με αυτές έγινε ο 91ος στην ιστορία της ΑΕΚ Betsson στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που έφτασε τις 50 εύστοχες.

Με τα τέσσερα λάθη στα οποία υπέπεσε σε αυτό το παιχνίδι, ο Ζώης Καράμπελας έφτασε και ξεπέρασε τα 200 σε 121 αγώνες στην κατηγορία.

Η ομάδα του Ζοάν Πλάθα ήταν ανώτερη στα ριμπάουντ αλλά και στο σκορ μέσα από τη ρακέτα. Ο συντελεστής του +20 που είχε στο σκορ μέσα από το «ζωγραφιστό» (24-44) είναι ο μεγαλύτερος της στη φετινή σεζόν.

Παράλληλα η ΑΕΚ Betsson επιβεβαίωσε την έφεση της στο transition παιχνίδι σημειώνοντας 22 πόντους με αιφνιδιασμούς. Έχει μάλιστα τις τρεις από τις επτά επιδόσεις 22+ πόντων του πρώτου γύρου αλλά και το σχετικό ρεκόρ με τους 31 που σημείωσε στο ματς της 3ης αγωνιστικής με τον Απόλλωνα Carna