AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Με διπλό από το Λαύριο θέλει να αποχαιρετίσει το 2023 η ΑΕΚ

Εκτός έδρας δοκιμασία για την ΑΕΚ η οποία φιλοξενείται σήμερα (20:15, ΕΡΤ3) από το Λαύριο για την 12η αγωνιστική της Basket League.

Η ομάδα του Ζοάν Πλάθα έχει ρεκόρ 5-6 και βρίσκεται στην 7η θέση, οπότε πρέπει άμεσα να επιστρέψει στα επιτυχή αποτελέσματα, αφού προέρχεται από την ήττα στο Περιστέρι (89-78). Από την άλλη μεριά, το Λαύριο κέρδισε εντός έδρας, τον Άρη στην παράταση (91-86) και έτσι τελείωσε το αρνητικό σερί που είχε, με 6 συνεχόμενες ήττες.

Η ΑΕΚ αναζητάει και την πρώτη εκτός έδρας νίκη της, στο πρωτάθλημα, αφού δεν τα έχει καταφέρει έως τώρα (0-5), ενώ το Λαύριο έχει ρεκόρ 3-2 στην έδρα του. Θυμίζουμε ότι με βάση το σύστημα διεξαγωγής στη φετινή σεζόν, οι πρώτες έξι ομάδες στο τέλος του δεύτερου γύρου, θα παίξουν και τρίτο γύρο για τις θέσεις 1-6, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες θα παίξουν αντίστοιχα στον τρίτο γύρο στα Play Out (θέσεις 7-12).

Το ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα θα κάνει ο Τζόρνταν Μόργκαν. Θυμίζουμε ότι το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Δικεφάλου αποτελεί ουσιαστικά τον αντικαταστάστη του Εμφιόντου Καμπενγκέλε, που αποδεσμεύτηκε πρόσφατα. Κατά τα άλλα, λείπει σίγουρα ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, που έχει υποστεί κάταγμα 4ου μετακαρπίου αριστεράς άκρας χειρός και έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Αντίθετα, ο Μάνος Χατζηδάκης έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στη μέση και αναμένεται να αγωνιστεί. Από τη μεριά του, το Λαύριο θα έχει μία σημαντική προσθήκη στον ελληνικό κορμό του, αφού απέκτησε τον Βασίλη Μουράτο, που αγωνίστηκε στον πρώτο γύρο της φετινής σεζόν, στον Απόλλωνα Πάτρας.