ΣΚΕΨΕΙΣ

Καλώς τους αποφασισμένους

Δόξα τω Θεώ, διαβάζετε εδώ κι άρα είστε προειδοποιημένοι για όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στην χώρα γενικώς. Όχι στους αθλητικούς χώρους, που εξ άλλου αυτοί είναι μία μικρογραφία του μπουρδέλου στο οποίο ζούμε από τύχη. Διότι τα ίδια γίνονται και στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στις πλατείες, στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και φυσικά και μέσα στα σπίτια.

Τι κάνει η εκάστοτε κυβέρνηση; Τίποτα. Ή μάλλον κάνει : Φλυαρεί και εφευρίσκει νέους όρους. Γυναικοκτονία, ανήλικη παραβατικότητα, bullying, οπαδική βία. Τρίχες κατσαρές κοινώς. Μία είναι η βία και είναι αποτέλεσμα της διάλυσης της παιδείας, των θεσμών και φυσικά της ατιμωρησίας αφού οι φυλακές είναι καργαρισμένες. Τίποτα άλλο δεν υπάρχει και δεν χρειάζεται κάποιος να ψάχνει για ψύλλους στα άχυρα.

Στο κομμάτι του αθλητισμού, θα πάμε προσεκτικά και αναλυτικά. Είπε ο Κούλης : Θα πάμε όπως πρέπει και δεν θα διστάσουμε να φτάσουμε σε αυτούς που προκαλούν ή ανέχονται την βία, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Από εδώ να ξεκινήσουμε το κουβάρι. Όταν μας λέει για ψηλά καθήμενους, τι εννοεί; Τον Τσουκαλά ή τον Χατζηχρήστο; Δεν τους βλέπω να κάθονται και τόσο ψηλά. Αλλά και λάθος να κάνω και να κάθονται κάπου ψηλά, λεφτά πού βρίσκουν όλοι αυτοί; Πώς κρατάνε και πώς καθοδηγούν τους στρατούς; Θέλει πολλή σκέψη; Καμία σκέψη δεν θέλει. Και μπορούμε να πάρουμε την τελευταία ανακοίνωση του Μαρινάκη, που μιλάει για μαφία κι εγκληματική οργάνωση που διοικεί το ποδόσφαιρο.

Καλά ρε Αβραμίδη, τρελάθηκες; Πιστεύεις την ανακοίνωση του Μαρινάκη; Προσοχή εδώ. Την παραθέτω απλά. Όπως παραθέτω και τα πρόσφατα σχόλια στο BBC του Αλαφούζου σχετικά με την χρόνια κατάσταση στην μπάλα. Όπως βάζω και τον αγώνα του Μελισσανίδη να διαλύσει την παράγκα που υπήρχε και να δημιουργήσει δικές του προϋποθέσεις κι όπως ξαναθυμάμαι τις πόσες φορές αναβολή δεν πήρε η δίκη του Σαββίδη σχετικά με την εισβολή του με το όπλο. Τώρα πρόσφατα να βάλουμε και στο κάδρο τον μπαλαντέρ Μπέο. Που αποφάσισε να συνεχίσει τον αγώνα με τον ΟΣΦΠ για να μην τιμωρηθεί ο Πειραϊκός.

Τι έχουμε λοιπόν; Όλη την ηγεσία του ποδοσφαίρου. Οι οποίοι είναι παντοδύναμοι επιχειρηματίες του τύπου, της βενζίνης, της νύχτας κι βάλτε κι ό,τι άλλο θέλετε. Και οι οποίοι πρακτικά κάνουν κουμάντο και στην χώρα. Και ορίζουν και προσκήνιο και παρασκήνιο. Να θυμηθώ τις πλημμύρες στον Βόλο κι ένα τηλέφωνο στο οποίο μίλαγε ο Μπέος με πολιτικούς; Μόλις το τηλέφωνο έκλεισε, η κάμερα ακόμα ήταν ανοιχτή όταν ο Αχιλλέας ξεστόμισε το περίφημο << τους γάμησα >>. Ή το ακόμα πιο πρόσφατο που ο εισαγγελέας κάλεσε για διευκρινίσεις τον Μαρινάκη. Τι έκανε ο εφοπλιστής; Φυσικά ούτε καν μπήκε στον κόπο να πάρει τηλέφωνο να πει ότι δεν προσέρχεται. Γι΄αυτό λέω, καλώς τους αποφασισμένους τους πολιτικούς…

Την ώρα, που τρέχει μια αποχή διαιτητική. Από το πρωτάθλημα, όχι από το κύπελλο όπως είδατε την περασμένη εβδομάδα. Και η οποία θα σταματούσε μόλις οι τέως μαυροφόρες θα παίρνανε διαβεβαιώσεις. Ασχολείται κανείς; Όχι βέβαια. Ψάχνει κάποιος πολιτικός να βρει ποιός απείλησε τον Διαμαντόπουλο, ποιός έδειρε τον Τζήλο, ποιός τίναξε τον φούρνο του Κωσταντινέα και τόσα άλλα; Κανείς δεν ψάχνει τίποτα. Τι να ψάξει; Αυτά που είναι τοις πάσι γνωστά ; Ψάχνεις κάτι όταν δεν ξέρεις. Όταν ξέρεις, δεν ψάχνεις. Σφυράς αδιάφορα και τιμωρείς τα γήπεδα. Μαζί με αυτά κι όλους όσους πλήρωσαν και πήγαιναν χωρίς να πετάνε ούτε χαρτάκι.

Διότι μόνο αυτό μπορείς. Όλα τα άλλα που θα γίνουν μέσα στο δίμηνο είναι μέτρα που έχουν αποφασιστεί από το καλοκαίρι αλλά που δεν έγιναν. Γιατί λοιπόν να γίνουν τώρα; Ποιος θα τα τρέξει και με την συνδρομή ποιανού; Αφού ούτε μία εταιρεία δεν ασχολήθηκε με το να φτιάξει τον σύνδεσμο της. Αφού ούτε μία εταιρεία δεν ενδιαφέρεται να μην έχει διαφυγόντα κέρδη από τα πρόστιμα που τρώει. Κάθε μία ενδιαφέρεται να έχει το πάνω χέρι στην διοίκηση της διαιτησίας για να πάρει το αποτέλεσμα. Να λέμε κι εμείς κάτι άλλο; Εδώ υπάρχει κατατεθημένη η δήλωση του Σόιμπλε στα χρόνια του μνημονίου : Ρε αφήστε την Ελλάδα ήσυχη. Δεν γίνεται τίποτα. Αυτοί εκεί κάτω γουστάρουν να διοικούνται από ντόπιους φεουδάρχες.

Πάντως στο δίμηνο αυτό, υπάρχει κι η ευκαιρία να ξεκουραστεί η αστυνομία. Τουλάχιστον από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Στα άλλα αθλήματα δεν ξέρω τι θα γίνει. Όπως και κανείς δεν ήξερε τότε παλιά με τον Φιλιππόπουλο. Να ξεκουραστεί λέω, διότι να αποκτήσει επάρκεια το αποκλείω. Μόλις προχθές είχαμε την γυναικοκτονία κι ενώ η νεκρή είχε καταγγείλει τα πάντα. Μόλις παραπροχθές είχαμε το τσουβάλιασμα των ματατζήδων στα Εξάρχεια. Μόλις σήμερα είχαμε τις 424 προσαγωγές – μέσα σε αυτούς κι εκείνο τα βλαμμένο 18χρονο -, που αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι. Πώς πιάστηκε; Τον κάρφωσαν αυτοί που δεν θα συλληφθούν ποτέ. Όπως δεν έχει συλληφθεί ο δολοφόνος του Μιχάλη. Καλώς τους αποφασισμένους λοιπόν με τις κάμερες, με την ηλεκτρονική είσοδο στα γήπεδα με ταυτοποίηση όμως, με την παρουσία στην εισαγγελία για να ζητήσουν δεν ξέρω κι εγώ τι.

Κι ούτε ένα μέτρο, έστω για τα μάτια του κόσμου. Μια τιμωρία για προκλητικές ανακοινώσεις. Ένα επίσημο κλείσιμο κάποιου σύνδεσμου. Ένα κλείσιμο κάποιου πέταλου για κάποιο χρονικό διάστημα ή μια παρουσία όλων εκείνων που έχουν συλληφθεί κι εκκρεμούν δίκες, σε συγκεκριμένους χώρους μακριά από τα γήπεδα. Τίποτα ρε φίλε. Δούλεμα και ξανά δούλεμα στις υγιείς πλειοψηφίες. Κι απόλυτα λογικό : Οι αποφασισμένοι την έχουν κοντή. Κι είναι γνωστό. Της κοντής ψωλής της φταίν’ οι τρίχες. Άρα με τρίχες θα ασχοληθούν.