AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η προϊστορία δείχνει ΑΕΚ στις Σέρρες

Η τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες για το πρωτάθλημα με γηπεδούχο τον Πανσερραϊκό ήταν στις 9 Ιανουαρίου 2011, όταν η ΑΕΚ είχε φύγει με νίκη 3-1 από το Δημοτικό στάδιο Σερρών με δύο γκολ του Λυμπερόπουλου και ένα του Μπλάνκο, ενώ για τους γηπεδούχους είχε σκοράρει ο Γεωργιάδης.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και την περσινή σεζόν για το Κύπελλο Ελλάδος, όπου πάλι η ΑΕΚ είχε φύγει με νίκη 3-1 από τις Σέρρες, αφού στο πρώτο ματς είχε επικρατήσει με 3-0.

Συνολικά έχουν βρεθεί για το πρωτάθλημα 24 φορές με γηπεδούχο τον Πανσερραϊκό και από τις πρώτες αναμετρήσεις τους η ομάδα των Σερρών είχε χτίσει μια παράδοση, στην οποία δεν είχε ήττα στα πέντε πρώτα της ως γηπεδούχος, ενώ στα πρώτα έντεκα είχε δύο ήττες.

Από τη σεζόν 1977-78 η ΑΕΚ έκανε την αντεπίθεση της και επικράτησε στα οκτώ από τα 13 ματς που έδωσαν στις Σέρρες και αντέστρεψε τις ισορροπίες.

Το πιο συχνό σκορ βέβαια μεταξύ τους είναι το 1-1 που έχει παρουσιαστεί πέντε φορές και ακολουθούν οι νίκες της ΑΕΚ με 1-0 και του Πανσσεραϊκού με 2-0 που έχουν από τέσσερις εμφανίσεις.

Η ευρύτερη νίκη της ΑΕΚ είναι με 5-1 στις 8 Μαρτίου 2009 με τους Τζιμπούρ και Μπλάνκο να σημειώνουν από δύο τέρματα και το άλλο να έρχεται από τον Σκόκο.

Ο Θωμάς Μαύρος είναι ο μοναδικός που έχει καταφέρει να κάνει χατ τρικ σε εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό και αυτό συνέβη στις 6 Μαΐου 1979, στη νίκη της ΑΕΚ με 5-2. Τα άλλα γκολ ήρθαν από τον Αρδίζογλου και τον Μπάγεβιτς, ενώ για τους γηπεδούχους σκόραραν οι Τσιώλας και Αναστασιάδης.

24 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

8 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

6 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

10 ΝΙΚΕΣ ΑΕΚ

ΓΚΟΛ: 21-28

One thought on “Η προϊστορία δείχνει ΑΕΚ στις Σέρρες

  • ΗΛΙΑΣ ΜΑΥΡ

    δηλαδή σε 24 αγώνες δεν έχουμε κερδίσει ούτε τους μισούς.

Comments are closed.