AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τι κάνετε ρε;

Απλά… αδιόρθωτη. Σε ένα ακόμη παιχνίδι η ΑΕΚ πλήρωσε τα ατομικά της λάθη, ήταν ασόβαρη και κατάφερε να δεχθεί γκολ στο 94′ από τον Πανσερραϊκό των 10 παικτών (αποβολή Μπέργκστον στο 65′) μετά από τραγικό λάθος του Αθανασιάδη για το τελικό 2-2. Με το που έμειναν με παίκτη λιγότερο οι φιλοξενούμενοι, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα οπισθοχώρησε άνευ λόγου και αιτίας ενώ στις φάσεις που είχε, με μεγαλύτερη το τετ α τετ του Ελίασον κατάφερε ο εξτρέμ του Δικεφάλου να μπερδέψει τα πόδια του.

Οι πρωταθλητές μπήκαν όπως πάντα πολύ δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν στο 16΄ όταν ο Τσούμπερ έμεινε όρθιος μετά στα μαρκαρίσματα των αντιπάλων του, ο Κατσίκας δεν απέκρουσε σωστά και η μπάλα έφτασε μετά από κόντρες στον επερχόμενο Ρότα που έγραψε το 0-1.

Σταδιακά η ΑΕΚ άρχισε να χάνει την ορμή της, ο Πανσερραϊκός πήρε μέτρα στο γήπεδο και βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 39΄ με σέντρα του Μούργου και κεφαλιά του Θυμιάνη.

Η εξέλιξη αυτή σίγουρα «πάγωσε» τους «κιτρινόμαυρους» αλλά μια φανταστική ασίστ του Τσούμπερ στο 45΄ και πλασέ σε πρώτο χρόνο από τον Λιβάι Γκαρσία επανέφερε την ΑΕΚ σε θέση οδηγού, πριν από το ημίχρονο.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο στο β΄ ημίχρονο και απείλησαν με κάποια σουτ. Η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει… δραματικά στην πλευρά της ΑΕΚ, όταν ο Πανσερραϊκός βρέθηκε με παίκτη λιγότερο στο 65΄.

Ο Λιβάι έφυγε «στην πλάτη» του Μπέργκστρομ ο οποίος στην απέλπιδα προσπάθειά του να τον ανακόψει, τον ανέτρεψε. Φάουλ και αποβολή, καθώς ο Σουηδός στέρησε προφανή ευκαιρία για γκολ στον επιθετικό της ΑΕΚ.

Από το σημείο εκείνο η ομάδα του Αλμέιδα έφερε το ματς στα μέτρα της και αμύνθηκε με σκοπό να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Γκαρσία, Ελίασον στο χώρο. Ο τελευταίος, μάλιστα, έχασε μια ευκαιρία για… highlight όταν βρέθηκε μόνος απέναντι στον πρωτοεμφανιζόμενο Κατσίκα στο 87΄ αλλά δεν… αποφάσισε τι έπρεπε να κάνει και η φάση ολοκληρώθηκε χωρίς καν τελική προσπάθεια!

Στο 90+2΄ ο Ζίνι με κεφαλιά «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα ο Πανσερραϊκός των 10 παικτών λίγο έλειψε να κάνει τη μεγάλη «ζημιά» όταν ο Τομάς με φοβερό σουτ «τράνταξε» το δοκάρι του Αθανασιάδη, ο οποίος έμελλε να είναι ξανά ο αρνητικός πρωταγωνιστής για την ομάδα του.

Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων πραγματοποίησε άστοχη έξοδο χάνοντας τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Θυμιάνης διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Κάτσικας, Θυμιάνης, Μπέργκστρομ, Ντανκερλούι, Δεληγιαννίδης, Μορέιρα, Ουεντραόγκο, Σοφιανός (58΄ Τομάς), Μούργος, Χατζηστραβός (66΄ Γκοτζαμανίδης), Άλεκσιτς

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γαλανόπουλος (60΄ Μάνταλος), Γιόνσον (46΄ Σιμάνσκι), Ελίασον, Τσούμπερ, Γκατσίνοβιτς, Γκαρσία