ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ

«Δεν νομίζω να μας αποφυλακίσουν», λέει Κροάτης χούλιγκαν

Ενώπιο του ανακριτή θα βρεθούν σήμερα οι Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και θα καταθέσουν για τα όσα έγιναν το βράδυ της 7ης Αυγούστου στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου οδήγησαν σε τραγικά επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ και είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη.

Μετά από σχεδόν 120 ημέρες κράτησης, το πρώτο γκρουπ αποτελείται από 38 Κροάτες και θα περάσει την πόρτα του ανακριτή, προκειμένου να δώσει κατάθεση.

Οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ βαρύνονται με 11 κατηγορίες και θα ζητήσουν να αποφυλακιστούν. Να σημειωθεί πως και οι 102 Κροάτες που έχουν συλληφθεί έχουν μεταφερθεί τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα, μιας και έχουν διασκορπιστεί σε 14 φυλακές σε όλη τη χώρα, προκειμένου να προετοιμαστούν για την κατάθεσή τους ενώπιον του ανακριτή.

Η απόφαση για τη συνέχιση ή όχι της προφυλάκισης των πρώτων 38 οπαδών, αναμένεται να εκδοθεί το απόγευμα.

Ωστόσο, ένας εξ αυτών δεν είναι αισιόδοξος ότι θα γίνουν δεκτά τα αιτήματα να βγουν από τη φυλακή.

Ο 24χρονος οπαδός που μίλησε στην κροατική ιστοσελίδα Ν1, ανέφερε χαρακτηριστικά πριν περάσει την πόρτα του γραφείου του ανακριτή: «Νομίζω ότι υπερέβαλαν λίγο στην όλη υπόθεση». Στη συνέχεια είπε πως ο ίδιος είναι καλά και δεν υπάρχουν εντάσεις στη φυλακή. Όσο για το αν είναι αισιόδοξος ότι θα αποφυλακιστεί ο ίδιος και οι συμπατριώτες του, σημείωσε: «Δεν περιμένω ότι θα μας αφήσουν ελεύθερους μετά από αυτή την ανάκριση».