AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αλμέιδα: Ήταν σημαντικό να κερδίσουμε, όλοι όσοι παίζουν δίνουν την καρδιά και την ψυχή τους

Η ΑΕΚ κατάφερε να κερδίσει τον Άρη χάρη στο γκολ του Βίντα, να πάρει τους σημαντικούς τρεις βαθμούς και να συνεχίσει την ανοδική της πορείας στο πρωτάθλημα. Ο Ματίας Αλμέιδα μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου έκανε λόγο για παίκτες που έβγαλαν καρδιά και ψυχή.

Αναλυτικά όσα είπε ο κόουτς του Δικεφάλου:

Ένα σχόλιο για το ματς και αφού τελειώνει ο πρώτος γύρος με την ΑΕΚ να είναι στο -1 φέτος και πέρυσι στο -8, αν το είχε κάπως έτσι στο μυαλό του;

«Όσον αφορά το παιχνίδι γνωρίζαμε ότι θα ήταν δύσκολο. Ο Άρης έχει αλλάξει περίπου στους 15 ποδοσφαιριστές και είναι σε ένα καλό επίπεδο. Δίκαια κερδίσαμε. Κυρίως γιατί πριν λίγες ημέρες είχαμε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι όπου κάναμε ένα μεγάλο ματς, αλλά το αποτέλεσμα ήταν αντίθετο. Ηταν σημαντικό να κερδίσουμε απόψε.

Όσο αφορά το δεύτερο ημίχρονο, γνωρίζουμε ότι πρέπει πάντα να κερδίζουμε και να είμαστε πάντα κοντά. Μπορεί να σχεδιάζουμε πώς να αντιμετωπίζουμε και να κερδίζουμε τον αντίπαλο, αλλά δεν κάνω ποτέ ανάλυση βάση της θέσης. Από την αρχή του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος θα έχουμε άλλα 30 παιχνίδια, περίπου. Δεν ξέρω πόσα θα ματς θα έχουμε τον Γενάρη. Εξι, επτά. Οκτώ. Το σημαντικό είναι να είμαστε κοντά στη μάχη για το πρωτάθλημα. Μετά την περσινή σεζόν και το πρωτάθλημα, έχουμε ξεκινήσει να μιλάμε με τους παίκτες. Από την προετοιμασία κιόλας, για να έχουμε την ίδια νοοτροπία. Φαίνεται ότι την έχουμε και πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο».

Ποια ΑΕΚ του άρεσε περισσότερο; Η ΑΕΚ του πρώτου ημιχρόνου ή του δεύτερου;

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι το παιχνίδι ήταν δύσκολο. Πιστεύω ότι μπήκαμε με όρεξη να το κερδίσουμε. Έπειτα από 1 χρόνο και έξι μήνες που είμαι εδώ, οι παίκτες γνωρίζουν ότι πρέπει να κάνω συνεχώς αλλαγές. Προσπαθώ να είμαι ξεκάθαρος, από τη στιγμή που υπογράφουν και μονίμως αυτό που τους λέω είναι πως σημαντικό είναι το γκρουπ και η λειτουργία της ομάδας. Μέχρι και σήμερα από την ημέρα που είμαι εδώ αυτό δείχνουν. Και δεν πρόκειται να αλλάξει. Μπορεί κάποιες στιγμές να ξεκινάμε καλά το παιχνίδι, μετά να πέφτουμε και μετά πάλι να ανεβαίνουμε. Είναι λογικό να συμβαίνει. Με τις αλλαγές είχαμε 2-3 ευκαιρίες. Αυτό είναι σημαντικό. Καταλαβαίνω κάθε παίκτης θέλει να παίζει στα παιχνίδια. Το δικό μου σύστημα είναι διαφορετικό, είναι άλλο. Έχουμε πολλούς παίκτες που είναι εκτός. Όλοι όσοι συμμετέχουν δίνουν την καρδιά τους, με ικανοποιεί που δίνουν και την ψυχή τους»

Αν προγραμματίζει τον Γκαρσία για το ματς με τον Άγιαξ;

«Από την επόμενη προπόνηση θα ξεκινήσει να κάνει κανονικά. Θα προσπαθήσουμε να φτάσει, όταν έρθει η ώρα, να διεκδικήσει τις πιθανότητες που έχει με τους άλλους συμπαίκτες του για μία θέση. Πριν τον Αγιαξ έχουμε άλλο παιχνίδι και είναι σημαντικό παιχνίδι. Βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Πρώτα το επόμενο ματς και μετά τον αγώνα με τον Άγιαξ».