AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αλμέιδα: Ήρθαμε για την νίκη

Πεπεισμένος για τους παίκτες του πως μπορούν να φύγουν με το διπλό εμφανίστηκε ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου πριν από τη σέντρα του αγώνα με αντίπαλο τον Άγιαξ. “Αν έλεγα πάμε για την ισοπαλία θα σήμαινε οτι δεν πιστεύω στους παίκτες μου, μονο νίκη”, ήταν μία από τις ατάκες του προπονητή της ΑΕΚ.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Αργεντίνος τεχνικός:

Για την ΑΕΚ που έχει μείνει ζωντανή στον όμιλο του «θανάτου» μέχρι την τελευταία αγωνιστική και πώς το έχει στο μυαλό του;

«Έχω σκεφτεί πάρα πολύ και συνεχίζω να σκέφτομαι. Έχω μία ημέρα ακόμα για να σκεφτώ. Το γκρουπ των παικτών που προπονώ έχει καταφέρει να είναι ανταγωνιστικό. Εχει δείξει χαρακτήρα, πολλή όρεξη, έχει δείξε ότι θέλει να παίξει ποδόσφαιρο. Θέλαμε να φτάσουμε εδώ με περισσότερους βαθμούς. Είναι σημαντικό που φτάσαμε εδώ όμως και έχουμε πιθανότητες για τη συνέχεια: να καταφέρουμε ένα βήμα σε άλλη διοργάνωση της Ευρώπης. Εμπιστεύομαι πολύ τους παίκτες που θα είναι διαθέσιμοι αύριο. Εχω μεγάλες προσδοκίες για το παιχνίδι. Αντιμετωπίζουμε ένα μεγάλο αντίπαλο. Εχει αλλάξει προπονητή και τρόπο παιχνιδιού. Έχει πάρει θετικά αποτελέσματα. Εμείς αυτό που θα προσπαθήσουν οι παίκτες μου να κάνουν και αύριο είναι να το διασκεδάσουν και να απολαύσουν το ποδόσφαιρο».

Είναι το παιχνίδι αυτό, εφόσον έρθει η πρόκριση, που θα εκτοξεύσει αγωνιστικά την ΑΕΚ;

«Όχι! Η δική μας νοοτροπία είναι πάντα η ίδια. Δεν θα μας επηρεάσει ένα παιχνίδι για το πώς θα συνεχίσουμε ή όχι. Ήρθαμε για ένα θετικό αποτέλεσμα. Μιλάμε όμως για ποδόσφαιρο. Ούτε ένα θετικό, ούτε ένα αρνητικό αποτέλεσμα θα αλλάξει τον τρόπο που δουλεύουμε και πιστεύουμε».

Τι περιμένει να δει διαφορετικό από τον Άγιαξ και ποια στοιχεία θα επικεντρωθούν οι παίκτες του;

«Είναι δυο διαφορετικές ομάδες. Με την αλλαγή του προπονητή. Κάθε προπονητής έχει διαφορετικό σύστημα. Υπάρχουν αλλαγές σε θέσεις παικτών. Αυτό που λέω και μεταφέρω πάντα στους παίκτες μου είναι πώς παίζει ο αντίπαλος, να σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους, αλλά για μένα είναι σημαντικό πώς θα είναι οι δικοί μου παίκτες. Αν είναι καλά θα απολαύσουμε ένα ωραίο παιχνίδι. Ο αντίπαλος έχει νεαρούς παίκτες. Εμείς μεγάλους και καλούς παίκτες. Όλοι έχουμε την όρεξη να συνεχίσουμε στην Ευρώπη. Θα δούμε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Και κυρίως γιατί βρισκόμαστε σε ένα από τους Ναούς του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Τελευταία φορά νομίζω που βρέθηκα εδώ ήταν το 2000. Έχουν περάσει τα χρόνια. Έβλεπα τους παίκτες, από φωτογραφίες, που έχουν περάσει απ’ αυτό το κλαμπ. Μπορώ να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι σε ένα τέτοιο γήπεδο. Μου δίνει χαρά και όρεξη. Οι παίκτες που προπονώ μου δίνουν αυτή την εμπιστοσύνη».

Αν βλέποντας τις φωτογραφίες του Άγιαξ θα δώσει κίνητρο στους παίκτες του ή να τους… φρενάρει, λόγω της ατμόσφαιρας;

«Οι παίκτες ξέρουν πώς πρέπει να το διαχειριστούν. Οι δικοί μας παίκτες έχουν τη δική τους ιστορία. Η δική μας ομάδα έχει τη δική της ιστορία. Και στο γήπεδο της ΑΕΚ η ατμόσφαιρα είναι μοναδική. Οπότε δεν θα μας εκπλήξει τέτοια ατμόσφαιρα. Βλέποντας μία φωτογραφία του Φαν Μπάστεν απορώ αν τον έχουν δει κάποια νέα παιδιά να παίζει. Αυτό το κλαμπ έχει χαράξει κάτι ξεχωριστό όσον αφορά το ποδόσφαιρο σε παγκόσμιο επίπεδο. Επίσης, έχει κάνει κάτι τεράστιο με τη δουλειά που κάνει στις Ακαδημίες. Γι’ αυτό έχουν βγάλει τόσους παίκτες και θα βγάλουν άλλους τόσους. Το να βλέπει κάποιος αυτές τις στιγμές και τις φωτογραφίες δίνουν κίνητρο, αλλά όχι να τους φρενάρει. Είναι καλό να αναγνωρίζουμε κάποια πράγματα. Αναγνωρίζουμε αυτό το κλαμπ».

Για τα δυο αποτελέσματα που πάει η ΑΕΚ και τις απουσίες που υπάρχουν. Πώς θα τα διαχειριστεί όλα αυτά η ομάδα;

«Έχουμε ετοιμάσει να παίξουμε στην αντεπίθεση. Θα περιμένουμε (σ.σ. γέλια). Ήρθαμε να επιδιώξουμε τη νίκη. Δεν είναι καθόλου μέσα στο μυαλό μας να παίξουμε για να πάρουμε ένα αποτέλεσμα. Θα μας έκανε ζημιά. Αν σχεδίαζα ένα ματς για να πάρω στο τέλος ισοπαλία, δεν θα πίστευα στους παίκτες μου. Είναι βαρετό να βγεις να παίξει για την ισοπαλία. Θα είναι άσχημο για έναν παίκτη να ακούει τον προπονητή του να του λέει κάθισε πίσω κι αν σου δοθεί η ευκαιρία βγες μπροστά. Δεν έχω δει ποτέ κανένα μικρό παιδί να παίζει ψάχνοντας την ισοπαλία. Θέλω οι παίκτες να έχουν αυτή τη νοοτροπία: να βγουν να διασκεδάσουν κι αυτό συμβαίνει όταν κερδίζεις. Αν δούμε ότι στο… 30’ είμαστε έτσι κι έτσι… όλοι πίσω (γέλια). Ήρθαμε να παίξουμε το παιχνίδι μας χωρίς να σκεφτόμαστε δυο αποτελέσματα».

Τι πρέπει να έχει η ΑΕΚ για να πάρει την πρόκριση;

«Αν ήταν να αλλάξω κάτι δεν θα άλλαζα τίποτα. κάναμε μεγάλο ματς στον πρώτο γύρο. Στο τελευταίο λεπτό είχαμε τη φάση με τον Γιόνσον. Δεν λέω ότι παίξαμε καλά λόγω της τελευταίας φάσης. Όλο το ματς πήγαμε καλά. Μετά το ματς είπαμε ότι δεν κάναμε γκολ τις φάσεις που είχαμε δημιουργήσει. Οπότε εύχομαι και επιθυμώ το αυριανό ματς να είναι παρόμοιο, αλλά να μπορέσουμε να μετατρέψουμε σε γκολ περισσότερες φάσεις. Έχουμε όρεξη να συνεχίσουμε. Μεγάλη διάθεση να συνεχίσουμε αυτή τη διαδρομή. Έχουμε δουλέψει και αφιερώσει πολύ χρόνο σε αυτή τη διοργάνωση. Έχουμε αυτή τη διάθεση και όρεξη να συνεχίσουμε σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση».

Μην κάνουμε και πέναλτι…

«ΝΑΙ»!