AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

15 μήνες φυλακή στον Κετσετζόγλου

Σε φυλάκιση 15 μηνών καταδίκασε σήμερα το πρωί το Θ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών τον Κωνσταντίνο Κετσετζόγλου, ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας aek365.com, για συκοφαντική δυσφήμιση συντακτών της «Κόντρας». Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη, ενώ καταδικαστική ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα.

Ο Κετσετζόγλου φυγοδίκησε. Δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο. Να σημειωθεί πως η υπόθεση είχε ήδη πάρει δύο αναβολές λόγω covid.

Η απουσία του κατηγορούμενου δε στάθηκε εμπόδιο στο να γίνει μια άνετη δικαστική διαδικασία, στη διάρκεια της οποίας οι Γεράσιμος Λιόντος και Πέτρος Γιώτης κατέθεσαν όλο το υλικό που αποδεικνύει πέραν κάθε αμφιβολίας ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα στοχοποίησε την «Κόντρα» και συντάκτες της. Η στοχοποίηση έγινε με εργαλείο συκοφαντικά δημοσιεύματα, τα οποία ξεσήκωναν τον όχλο των χούλιγκαν. Δεν είναι τυχαίο ότι λίγο καιρό μετά το συκοφαντικό δημοσίευμα και τη μηνυτήρια αναφορά των συντακτών της «Κόντρας», χούλιγκαν επέδραμαν και έσπασαν τα τζάμια της πολυκατοικίας όπου κατοικεί ο Γεράσιμος Λιόντος, βρομίζοντας τους τοίχους με εμετικά συνθήματα (βλέπε φωτογραφία). Το ίδιο είχε γίνει πολλές φορές από το 2014, με επιθέσεις σε κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας, που άφησαν πίσω τους πολλούς τραυματίες, με προπηλακισμό του τότε δημάρχου και ξυλοδαρμό του τότε προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, με πολιορκία του ίδιου του δημοτικού συμβουλίου που δεν μπόρεσε να συνεδριάσει κτλ.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορίας, Θόδωρος Θεοδωρόπουλος, συνόψισε στην αγόρευσή του την ουσία της υπόθεσης, με πραγματικούς και νομικούς όρους, αποδεικνύοντας καταρχάς ότι το δημοσίευμα του aek365.gr ήταν εξ ολοκλήρου ψευδές: εμφάνιζε τον Γεράσιμο Λιόντο να ασκεί πίεση σε υπηρεσιακούς παράγοντες για να μην εκδώσουν μια νόμιμη οικοδομική άδεια, ενώ η αλήθεια είναι πως η «Κόντρα» αγωνιζόταν για την τήρηση της νομιμότητας και την υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος. Παράλληλα, εμφάνιζε την «Κόντρα» σαν να έχει κάποιου είδους διαπλοκή με τον τέως υπουργό Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ η πραγματικότητα ήταν πως η «Κ» βρισκόταν σε συνεχή πολιτική αντιπαράθεση και με τον Π. Λαφαζάνη και με την τότε κυβέρνηση (ο συνήγορος κατέθεσε στο δικαστήριο σχετικά δημοσιεύματα της «Κ»).

Το δεύτερο που απέδειξε ο Θ. Θεοδωρόπουλος ήταν πως το δημοσίευμα ήταν αποτέλεσμα δόλου και όχι άγνοιας του συντάκτη και ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας. Ηξερε πολύ καλά ότι τα γραφόμενα ήταν ψευδή «Για να σχηματίσετε μια εικόνα της προσωπικότητας του κατηγορούμενου», είπε ο Θ. Θεοδωρόπουλος απευθυνόμενος προς το δικαστήριο, «σημειώνω αυτό που γράφει στο υπόμνημα των εξηγήσεών του, ότι χαρακτηρισμοί για τον Γεράσιμο Λιόντο όπως “ίδιος η αλόμα το τραβεστί”, “μαλακία κουρασμένης πέρδικας”, “σκατόφατσες του κερατά”… δεν τυγχάνουν ποινικά κολάσιμοι. Η άποψη του κατηγορούμενου είναι πως τέτοιο υβρεολόγιο δεν είναι ποινικά κολάσιμο»!

Τέλος, ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορίας αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο υποκινούνται οι στρατοί των χούλιγκαν, σημειώνοντας τα πρόσφατα γεγονότα, όπως η δολοφονία του 19χρονου φίλου του Αρη στη Θεσσαλονίκη και οι συλλήψεις στην Αθήνα με την κατηγορία της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης.

Το δικαστήριο, μετά και από την καταδικαστική πρόταση του εισαγγελέα, έκρινε ένοχο τον Κετσετζόγλου και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών για κάθε συκοφαντική δυσφήμιση, κατά συγχώνευση φυλάκιση 15 μηνών.

Πηγή: eksegersi.gr