ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΠΟ: Στηρίζουμε τους διαιτητές, να αποκαλυφθούν τα πρόσωπα πίσω από τις απειλές

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η αρχική συνάντηση του προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτη Μπαλτάκου με μέλη της ΚΕΔ/ΕΠΟ και αντιπροσωπεία των διεθνών διαιτητών και βοηθών, οι οποίοι συμμετείχαν μέσω τηλεφωνικής συνδιάσκεψης λόγω της απουσίας των περισσότερων εκτός Αθηνών. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο αναπληρωτής πρόεδρος κ. Παναγιώτης Δημητρίου.

Μετά τα όσα συζητήθηκαν, από πλευράς ΕΠΟ τονίζεται ότι η Ομοσπονδία στηρίζει απόλυτα τους διαιτητές στην απόφασή τους για αποχή και κατανοεί πλήρως τους λόγους οι οποίοι τους οδήγησαν στην απόφαση αυτή.

Η ΕΠΟ καλεί την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να λάβει τα προσήκοντα μέτρα και να αποκαλύψει τα πρόσωπα πίσω από τις «ανώνυμες» απειλές κατά των διαιτητών.

Η ΕΠΟ καλεί επίσης τη Super League 1 να παράσχει εγγυήσεις προστασίας προς τους Έλληνες διαιτητές, όπως ακριβώς έχει πράξει και με τους ξένους.

Τα μέτρα τα οποία η ίδια η ΕΠΟ θα λάβει για την προστασία των διαιτητών θα ανακοινωθούν μετά από συνάντηση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8/12 και ώρα 12:00 με την ενεργό συμμετοχή αντιπροσωπείας των διαιτητών.