ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δίκη Άλκη Καμπανού: «Κανένας δεν επέδειξε ίχνος μεταμέλειας», κατέθεσε αστυνομικός

«Κανένας δεν επέδειξε ίχνος μεταμέλειας. Ήταν τόσα πολλά και βαριά τα χτύπημα που ο νεαρός θα κατέληγε» ανέφερε ο μάρτυρας αστυνομικός στο πλαίσιο απαντήσεων προς τους συνηγόρους υπεράσπισης των 12 κατηγορούμενων, στην σημερινή δικάσιμο για την δολοφονία του Άλκη.

Για τεράστια συνεισφορά των δύο αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής έκανε λόγο ο Αλέξης Κούγιας. Ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορίας υποστήριξε ότι μαζί με την κατάθεση της ιατροδικαστού Λήδας Κοβάτση είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι για την έκδοση μιας δίκαιης απόφασης.

Σχολιάζοντας την σημερινή κατάθεση του αστυνομικού στάθηκε στην οργάνωση της επίθεσης από τον σύνδεσμο παρουσία άλλων προσώπων που δεν κατονομάστηκαν.

«Ο αστυνομικός είπε ότι αυτοί που μιλούσαν μιλούσαν για τα πάντα αλλά δεν αποκάλυπταν τα ονοματεπώνυμα και τις διευθύνσεις των επτά μεγαλύτερης ηλικίας ούτε όμως το όνομα του 12ουω κατηγορουμένου. Σαν να είναι τα πρόσωπα τα οποία πρέπει να προστατεύουν οπωσδήποτε στην υπόθεση αυτή. Ο αστυνομικός επίσης είπε τι όπλα έφερε ο καθένας και το κυριότερο από όλα είπε ότι στο τέλος σίγουρα πέντε από αυτούς ήταν πάνω από τον Άλκη. Όποτε νομικά μεταφραζόμενο αυτό, μετά την κατάθεση του αστυνομικού έχουμε πέντε αυτουργούς για την πράξη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας.

«Υποκριτικά έχουν σκύψει το κεφάλι»

Ο Αλέξης Κούγιας απαντώντας σε όσους τον κατηγορούν για τις δηλώσεις του στα ΜΜΕ σχολίασε πως είναι αναγκασμένος να αναδεικνύει τι γίνεται μέσα στο δικαστήριο. «Έχουμε 12 κατηγορούμενους που από την πρώτη μέρα, υποκριτικά έχουν σκύψει το κεφάλι προς τα κάτω, έχουν βάλει από δυο τρεις μάσκες ο καθένας για να μη φαίνεται τίποτα παρά μόνο τα μάτια τους. Δεν τόλμησαν καν να σηκώσουν το κεφάλι τους να δουν την μητέρα του Άλκη, αλλά εγώ παρατηρώ ότι ένας από αυτούς όλες αυτές τις μέρες κάθε φορά που τολμώ να κάνω μια ερώτηση για αυτόν με κοιτάζει με ένα πολύ σκληρό βλέμμα και σήμερα μάλιστα με κοιτούσε με πολύ έντονο βλέμμα, με το ίδιο σκληρό βλέμμα.

Θεώρησα καθήκον μου να αντιδράσω και επειδή είναι και ο χαρακτήρας μου έτσι αντέδρασα και πραγματικά θέλω να σας πω ότι επειδή ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην υπόθεση αυτή είναι ένας από αυτούς που προστάτευαν όλοι οι κατηγορούμενοι να μην μαθευτούν τα στοιχεία τους και μάλιστα είναι αυτός που συνελήφθη 12 μέρες μετά το έγκλημα. Δεν μπορούσε πλέον να κρύβεται και θεωρώ ότι έπρεπε να γίνει αυτή η παρατήρηση γιατί θα ήταν καλό το δικαστήριο να έχει δει το βλέμμα αυτών των ανθρώπων και τις συμπεριφορές τους τη μέρα που αφαίρεσαν τη ζωή του Άλκη και έγιναν αυτά που έγιναν εις βάρος των άλλων παιδιών. Όμως και τώρα ορισμένοι από αυτούς δεν μπορούν να κρύψουν τον επικίνδυνο χαρακτήρα τους. Αυτά όμως θα τα αναδείξει η απόφαση του δικαστηρίου» εξήγησε ολοκληρώνοντας ο Αλέξης Κουγιας.

«Η συμβολή του κατηγορούμενου»

Από πλευράς του ο Νικόλαος Ζήνδρος, συνήγορος του 3ου κατηγορουμένου υποστήριξε σε δηλώσεις του «Ήταν στο επίκεντρο εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι ο κατηγορούμενος που συνέβαλε περισσότερο σε όλους στην κατάδειξη των πραγματικών περιστατικών. Δεν είναι τυχαίο ότι στο βούλευμα, τον επικαλείται σε όσες πράξεις καταλογίζει στους κατηγορούμενους ως πειστήριο και ως πηγή τη στοιχειοθέτηση των κατηγοριών. Αυτή η συμβολή του κατηγορουμένου έχει τη βάσιμη προσδοκία και τη λογική δικονομικά να του αναγνωριστεί και στην τελική απόφαση».

«Η θέση του εντολέα μου είναι αυτή που διατυπώθηκε και ενώπιον ανακριτή και μεταγενέστερα, ότι εισήλθε με το αυτοκίνητο του, μολις είδε όμως τη σφοδρότητα του συγκεκριμένου περιστατικού αναχώρησε και αυτό είναι πλέον κάτι που προκύπτει» κατέληξε ο κ. Ζήνδρος.

Η δίκη διεκόπη για τις 2 Μαρτίου.

Πηγή: TheOpinion