AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βήμα πρόκρισης και πρωτιάς κάνει απόψε στην “Αγιά Σοφιά” η ΑΕΚάρα

Η ΑΕΚ υποδέχεται απόψε (22:00, Cosmote Sport 5) τη Μαρσέιγ για την 4η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Europa League, έχοντας ως μοναδικό στόχο τη νίκη κάτι που θα σημαίνει ένα μεγάλο βήμα πρόκρισης και πρωτιάς στην επόμενη φάση του θεσμού.

Πριν από δύο εβδομάδες περίπου οι κιτρινόμαυροι είχαν συναντηθεί στη Μασσαλία με τον αποψινό τους αντίπαλο. Τότε τα διαιτητικά εγκλήματα και μια γκάφα του Στάνκοβιτς έφεραν την ήττα με 3-1. Αποτέλεσμα που τους έριξε από την κορυφή και στην ισοβαθμία με την Μπράιτον και την 2η θέση και στο -1 από τους Γάλλους.

Με νίκη λοιπόν, η ΑΕΚ κάνει βήμα πρόκρισης αλλά και πρωτιάς, την ώρα που η ισοπαλία θα άφηνε τα πάντα ανοιχτά. Σε δε περίπτωση ήττας, η κορυφή θα απομακρυνθεί και τα πράγματα θα γίνουν πάρα πολύ δύσκολα.

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, ο Ματίας Αλμέιδα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του πλην τον τιμωρημένο Στάνκοβιτς που είχε αποβληθεί στο προηγούμενο ματς, ενώ αμφίβολος είναι ο Ρότα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ

Όσον αφορά την 11άδα; Ο Αργεντινός κόουτς φαίνεται να μην αλλάζει και πολλά. Κάτω από την εστία θα είναι ο Αθανασιάδης, με τους Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί και Χατζισαφί στην άμυνα. Γιόνσον, Σιμάνσκι, Ελίασον και Πινέδα στη μεσαία γραμμή, τον Τσούμπερ σε ελεύθερο ρόλο και τον Λιβάι Γκαρσία που επιστρέφει μετά από πάρα πολύ καιρό σε ευρωπαϊκό παιχνίδι στην κορυφή της επίθεσης.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Διαιτητής: Νίμπεργκ (Σουηδία)
Βοηθοί: Μπάιτζι, Σέντερκβιστ (Σουηδία)
4ος: Έστλινγκ (Σουηδία)
VAR: Κουάδρα, Γράδο (Ισπανία)