AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βασικός ο Κάλενς στο 1-1 του Περού με τη Βενεζουέλα (video)

Ο Αλεξάντερ Κάλενς αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο την εντός έδρας ισοπαλίας του Περού με τη Βενεζουέλα για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2026. Η ομάδα του συνεχίζει όμως να παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Στα πρώτα πέντε παιχνίδια, οι Περουβιανοί δεν είχαν σκοράρει και το αρνητικό σερί έλαβε τέλος στο 17ο λεπτό. Από σέντρα του Ζοάο Γκριμάλδο, ο Γιοσιμάρ Γιοτούν, με κεφαλιά, έκανε το 1-0. Στο 54ο λεπτό, η Βενεζουέλα έφτασε στην ισοφάριση, με τον Ματσίς να κάνει την κούρσα και να βγάζει την ασίστ στον Σαβαρίνο, για το 1-1. Έτσι, το Περού μετράει, πλέον, δυο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες, με τη Βενεζουέλα να είναι στη πρώτη τετράδα, που οδηγεί, απευθείας, στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

ΠΕΡΟΥ: Γκαλέσε, Γκόρθο, Τάπια, Κάλενς, Λόπες (84′ Γκερέρο), Γιοτούν, Κίσπε Κόρντοβα (65′ Καρίγιο), Ακίνο (84′ Καρταχένα), Ρέινα (55′ Φλόρες), Γκριμάλδο (65′ Ζανελάτο), Λαπαντούλα.

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Ρόμο, Γκονζάλες, Οσόριο, Άνχελ, Ναβάρο, Σαβαρίνο (77′ Κάσερες), Μορένο (85′ Καστίγιο), Χερέρα (90’+4′ Σόσα), Σοτέλδο, Ματσίς, Ροντόν (85′ Ραμίρες).