AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βασίλη Δημητριάδη κάπου χάσαμε το δρόμο…

Πριν τρία χρόνια ο Βασίλης Δημητριάδης είχε σκεφτεί να παραιτηθεί. Μπορεί κιόλας να έθεσε την παραίτησή του προς τον Δημήτρη Μελισσανίδη και να μην το μάθαμε ποτέ! Και τότε η εικόνα της ΑΕΚ ήταν τραγική. Η ομάδα δεν θύμιζε σε τίποτα την πρωταθλήτρια των αγωνιστικών χώρων αλλά το… μάρμαρο το πλήρωσαν οι “γνωστοί – άγνωστοι”.

Σήμερα, Μάρτη του 2022, ο Βασίλης Δημητριάδης αποτελεί παρελθόν από το ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας. Όχι όμως και από την οικογένεια της ΑΕΚ. Με τα καλά του και με τα κακά του.

Ως ποδοσφαιριστής έχει γράψει σπουδαίες σελίδες στην κιτρινόμαυρη ιστορία της ΑΕΚ, ενώ έχει νιώσει και ο ίδιος τι θα πει να ανήκει σε ένα μεγάλο κλαμπ.

Οι τίτλοι και οι διακρίσεις του είναι οι εξής και δεν πρόκειται να ξεχαστούν ποτέ ούτε φυσικά να διαγραφούν. Έχουν χαραχτεί στην ιστορία. Πρωταθλητής με την ΑΕΚ το 1992, 1993, 1994. Κυπελλούχος με την ΑΕΚ το 1996 και πρώτος σκόρερ στην Ελλάδα το 1992 και το 1993. Δεν τα λες και λίγα…

Την περίοδο 1991-92 σε 34 αγώνες σκόραρε 28 γκολ, την περίοδο 1992-93 σε 33 αγώνες σκόραρε 33 γκολ και την περίοδο 1993-94 σε 33 αγώνες σκόραρε 11 γκολ, κατακτώντας παράλληλα ισάριθμες φορές το πρωτάθλημα, ενώ τις δύο πρώτες από αυτές (1992 και 1993) αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης.

Και πάμε στον… εκτός ποδοσφαιριστή Βασίλη Δημητριάδη, ο οποίος έχει κάνει πολλά λάθη. Ένα από αυτά να αναφέρει το 2012 -πριν αναλάβει την διοικητική ηγεσία της ΑΕΚ ο Δημήτρης Μελισσανίδης- τον Δημήτρη Χατζηχρήστο ως “μεταμορφωμένο διάβολο της ομάδας”.

Επίσης οι καλές σχέσεις του με συγκεκριμένους δημοσιογράφους έφερε αυτή την κατάσταση στην ομάδα. Δεν χρειαζόταν να βγαίνουν προς τα έξω πράγματα που δεν έπρεπε να βγουν ή να βγαίνουν με διαφορετικό τρόπο από την πραγματικότητα.

Υπάρχουν και άλλα πολλά που έκαναν τον Βασίλη Δημητριάδη να υποπέσει σε λάθη. Βέβαια τα κλειδιά του γενικού αρχηγού και του υπεύθυνου ποδοσφαιρικού τμήματος της ομάδας δεν τα πήρε μόνος του. Κάποιος του τα έδωσε. Και όχι μόνο του τα έδωσε αλλά τον άφησε να τα κρατά χρόνια ολόκληρα.

Όπως και να έχει πάντως ΑΕΚ και Βασίλης Δημητριάδης κάπου έχασαν το δρόμο…

Η παραπάνω φωτογραφία είναι στις 9/7/1991 στον Δυτικό Αερολιμένα του Ελληνικού. Τότε που οπαδοί της ΑΕΚ υποδεχόντουσαν τον δικό τους Βασίλη Δημητριάδη με μπλουζάκι του συνδέσμου της Νέας Υόρκης. Η φωτογραφία είναι από το αρχείο του μετρ των ιστορικών και όχι μόνο γεγονότων, Αλέξανδρου Μαργαρίτη.