ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πογέτ: Μη λέτε πως θέλω να φύγω, έχω προπληρώσει ενοίκια για 6 μήνες

Ο Γκουστάβο Πογέτ θέλησε να βάλει τα πράγματα σε μια τάξη μιλώντας στον Τύπο πριν από την αποψινή προπόνηση για τον φιλικό αγώνα της Εθνικής ομάδας με τη Νέα Ζηλανδία, την Παρασκευή (17/11, 19:00), στη Ριζούπολη.

Τις τελευταίες ημέρες το κλίμα ήταν περίεργο στη σχέση του ομοσπονδιακού εκλέκτορα με την ΕΠΟ, με αφορμή προγενέστερες δηλώσεις του Πογέτ ότι βρίσκεται σε αναζήτηση εργασίας γιατί δεν προβλέπεται ανανέωση στο συμβόλαιό του, αλλά και πρόσφατα, με τη δημοσιοποίηση της οφειλής εκ μέρους της Ομοσπονδίας στον άμεσο συνεργάτη του, Μαουρίσιο Ταρίκο.

Ο Πογέτ προσπάθησε να αντιστρέψει το κλίμα, υπογραμμίζοντας ότι αυτός και η οικογένειά του είναι χαρούμενοι στην Ελλάδα και θέλει να παραμείνει, επικαλούμενος ότι έχει προπληρώσει ενοίκια έξι μηνών και συγκεκριμένα ως τον Μάιο.

«Ένα σημαντικό μήνυμα για όλους και ξέρετε ότι είμαι ειλικρινής. Είμαι χαρούμενος εδώ, η οικογένειά μου είναι χαρούμενη εδώ, αγαπάω την Γλυφάδα, ζω εκεί και θέλω να μείνω εκεί. Έχω πληρώσει το ενοίκιο μέχρι τον Μάιο, έξι μήνες μπροστά», ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Ουρουγουανός τεχνικός.

«Σας παρακαλώ, μην λέτε ότι θέλω να φύγω, ότι προσπαθώ να φύγω. Προσπαθώ να βελτιωθώ. Θέλω ένα νέο προπονητικό κέντρο; Ναι. Θέλω να παίζω με τις τέσσερις κερκίδες ανοιχτές; Ναι. Θέλω να σιγουρέψω ότι θα είμαστε πιο επαγγελματίες απ’ ό,τι είμαστε τώρα; Ναι», συνέχισε ο Πογέτ.

«Μην προσπαθείτε να δείτε κάτι πίσω από τα λόγια μου την Δευτέρα, γιατί δεν υπάρχει τίποτα. Εάν προκριθώ την επόμενη εβδομάδα ή τον Μάρτιο, χρειάζομαι ένα νέο συμβόλαιο; Ναι».

Και ο τεχνικός της Εθνικής ομάδας κατέληξε λέγοντας: «Ίσως θα είμαι ο πρώτος προπονητής που θα πάει στο Euro χωρίς συμβόλαιο, αλλά μην λέτε άλλα πράγματα. Θα είμαι αρκετά αφελής να έχω πληρώσει έξι μήνες μπροστά το ενοίκιό μου και να θέλω να φύγω».