AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αποθέωση για Πινέδα: Είναι άγριος και έχει την ετοιμότητα να μπει ανάμεσα στις γραμμές και να προσθέσει “τοίχους”

Αποθέωση για τον Ορμπελίν Πινέδα στο Μεξικό και συγκεκριμένα από την ιστοσελίδα «editorialpuskas.com» και τον δημοσιογράφο Ντούγκλας Σιέρα.

«Ο Πινέδα είναι ο τύπος ποδοσφαιριστή που αποδεικνύει ότι οι θέσεις και τα συστήματα είναι μόνο ένα σημείο εκκίνησης. Με άλλα λόγια, μια θεωρία που στην πράξη είναι μεταβλητή και γίνεται απρόβλεπτη. Ο “Maguito” είναι τόσο υπερκινητικός που ο Ματίας Αλμέιδα έχει πατήσει το κλειδί δίνοντάς του την ελευθερία να μπει σε διαφορετικούς τομείς επιρροής αντί να τον δεσμεύει να παραμείνει στατικός σε ένα σημείο. Στη νίκη επί της Λαμίας ο Μεξικανός έβρισκε πάντα τον χώρο να συνεισφέρει στις κατοχές της ΑΕΚ», αναφέρει ο Σιέρα και προσθέτει σχετικά με όσα είδε απο τον Πινέδα στο ματς με τη Λαμία:

«Είναι άγριος και έχει την ετοιμότητα να μπει ανάμεσα στις γραμμές και να προσθέσει “τοίχους”. Έτσι συγκέντρωσε την ομάδα κοντά στο εσωτερικό, ώστε συλλογικά να προχωρήσουν προς το τελευταίο τρίτο, και έτσι οι εξτρέμ είχαν χώρο να επιβληθούν στα πλάγια ή να φύγουν με ταχύτητα. Αν η ομάδα της πρωτεύουσας κυριάρχησε στην ενδέκατη αγωνιστική της ελληνικής Super League , ήταν χάρη στον Πινέδα που είχε 88 επαφές με την μπάλα και μόνοι οι Σιμάνσκι-Κάλενς ξεπέρασαν αυτόν τον αριθμό».

Επιπλέον τονίζει: Ο Πινέδα είναι ένα ζωτικό κομμάτι για την πρόοδο της ΑΕΚ και έχει αντίκτυπο σε οποιονδήποτε τομέα του γηπέδου. Είχε μάλιστα την πολυτέλεια να τελειώσει το παιχνίδι ως δεξί μπακ και να επαναλάβει το μοτίβο της πάσας της μπάλας, ακολουθούμενο από την προσφορά μιας γραμμής πάσας πιο μπροστά ή μπροστά από το αντίπαλο τέρμα. Είναι η βαλβίδα διαφυγής για την ομάδα του Αλμέιδα, ο οποίος ήταν και προπονητής του στην Τσίβας. Ο Αργεντινός πέρασε τον Ατλαντικό και του έδωσε τα κλειδιά για να κυριαρχήσει στην Ελλάδα . Μία μέρα ακόμα…».