ΣΚΕΨΕΙΣ

Ο Βίντα είναι ο Braveheart της ΑΕΚ

Όταν παίζεις με τη Λαμία με 30.000 θεατές στη Φιλαδέλφεια κάθε άλλο από ένα ήσυχο βράδυ θα ναι αποτυχία. Έτσι κι έγινε ένα 3-0 που όμως δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα του ματς, γιατί η Λαμία φέτος θα κάνει κηδείες, έχει καλή ομάδα, έμπειρους παίκτες με αποκορύφωμα τον πολύ καλό Καρλίτος και πιστεύω ότι έχει πιθανότητες για 6άδα.

Στο παιχνίδι η ΑΕΚ έπαιξε πολύ καλά στο Α ημίχρονο και με τις επανεμφανίσεις Γκαρσία και Αραούχο εύκολα έβαλε δύο γκολ. Το στατιστικό που θα πρέπει να μας προβληματίζει είναι ότι φτάσαμε στα μέσα Νοεμβρίου για να βρουν δίχτυα οι δύο παίκτες. Αυτό τα λέει όλα για την αποτελεσματικότητα που μέχρι στιγμής μας καίει.

Στο Β ημίχρονο η ομάδα δεν ήταν καλή. Η Λαμία πήρε το κέντρο, είχε μια πολλή καλή ευκαιρία και οι αλλαγές Πισάρο και Πόνσε δεν βοήθησαν. Ο Τσούμπερ δεν πήρε πάσες αλλά έδειξε ότι είναι σε καλή κατάσταση και θα βρει δίχτυα. Μπήκε και ο Πήλιος που μου άρεσε σαν σωματότυπο. Αέρινο μπακ με γλυκό αριστερό πόδι, ελαφρύ τρέξιμο και καλές τοποθετήσεις. Πιστεύω ότι ο Αλμέιδα έχει δίκιο που τον πιστεύει. Δείχνει καλά στοιχεία και μετά τα ματς θα στρώσει.

Η είδηση του Σαββατοκύριακου είναι η ανανέωση του Βίντα. Μεγάλος παίκτης – ηγέτης που έλειπε από την ΑΕΚ. Μου θυμίζει τον Braveheart την επική ταινία του Gibson που ο πρωταγωνιστής είναι γεννημένος νικητής. Έτσι λοιπόν μέχρι το 2026 η διοίκηση έκανε το καθήκον της και κράτησε μια ισχυρή προσωπικότητα που θα μας ανεβάζει επίπεδο. Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει το ίδιο με τον Αραούχο που αν μη τι άλλο είναι παίκτης σύμβολο για την ΑΕΚ. Ο Αραούχο φέτος έχει κάνει κάτι μοναδικό. Είχε σοβαρό τραυματισμό αλλά η δίψα του και η αγάπη του για την ομάδα τον έφερε πολύ γρήγορα στους αγωνιστικούς χώρους. Μπράβο του!

Τώρα με τη διακοπή θα υπάρχει μια ξεκούραση και αποφόρτιση για τους παίκτες μας. Η επιστροφή θα χει 2 τελικούς με Μπράιτον και Άγιαξ και το επικίνδυνο ματς με τα Γιάννενα εκτός. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα. Η συνέχεια στην Ευρώπη είναι ένας στόχος. Συνεχίζουμε…