AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Από τον Μάικλ στον Καμπενγκέλε το «30+15» μετά από 19 χρόνια

Από τον Εμφιόντου Καμπενγκέλε ήρθε και η σπάνια επίδοση 30+ πόντων και 15+ ριμπάουντ σε έναν αγώνα στη σεζόν. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έφτασε σχετικά κοντά σε μία τέτοια επίδοση στην περσινή σεζόν, αφού είχε 30 πόντους και 12 ριμπάουντ στο ματς του Ιωνικού με τον ΠΑΟΚ mateco στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο ο συνδυασμός «30+15» σημειώθηκε για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 19 χρόνια στη Stoiximan Basket League.

Ήταν 26 Φεβρουαρίου 2005 όταν για τον αγώνα Μακεδονικός-Πανελλήνιος (90-71), ο Πιτ Μάικλ είχε για τους γηπεδούχους 33 πόντους και 15 ριμπάουντ.

Πιο κοντά σε έναν τέτοιο συνδυασμό στο μεσοδιάστημα έφτασε ο Πατ Καλάθης με τον Κολοσσό H Hotels. Είχε 34 πόντους και 14 ριμπάουντ στις 19 Φεβρουαρίου 2011, στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ Betsson.

Ακόμη σε ατομικό επίπεδο…

*Πίσω από τους 30 πόντους του Καμπενγκέλε, ο Τσέισον Ραντλ είχε 21 και αυτή ήταν η δεύτερη φορά που η ΑΕΚ Betsson είχε δύο παίκτες με 20+ πόντους στο ίδιο ματς της σεζόν. Αυτό είχε συμβεί και στην πρεμιέρα με το Λαύριο Megabolt από τους Τζάστιν Τίλμαν και Τζόρνταν ΜακΡέι.

*Ο Λάνγκστον Χολ τελείωσε το παιχνίδι με οχτώ ασίστ και κανένα λάθος. Ήταν η 6η φορά στη φετινή επίδοση που ένας παίκτης είχε 8+ ασίστ χωρίς να κάνει λάθος.

*Ο Μάνος Χατζηδάκης συμπλήρωσε 50 παιχνίδια στη Stoiximan Basket League. Ο διεθνής σέντερ έκανε ντεμπούτο στην κατηγορία στις 10 Οκτωβρίου 2021 (Κολοσσός-Απόλλων Πάτρας 73-56).

*«50άρης» έγινε χθες και ο Δημήτρης Φλιώνης. Ο διεθνής γκαρντ έγινε ο 48ος στην ιστορία της ΑΕΚ Betsson που έφτασε τα 50 παιχνίδια στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

*Ο Τζόρνταν ΜακΡέι έκλεισε τη βραδιά με ένα αρνητικό ρεκόρ για τη φετινή Stoiximan Basket League αφού «έγραψε» -6 στο ranking. Το προηγούμενο ήταν το -5 του Κάιλ Γκάι στην πρεμιέρα του Παναθηναϊκού με το Μαρούσι.