AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Καμπενγκέλε στην ιστορική κορυφή του Μενσά-Μπονσού

Ο Εμφιόντου Καμπενγκέλε δεν ήταν απλά ο κορυφαίος της ΑΕΚ Betsson στη νίκη επί του ΠΑΟΚ mateco. Διέλυσε τα κοντέρ και έγραψε ιστορία με πολλούς τρόπους για την «Ένωση» αλλά και συνολικά για τη Stoiximan Basket League.

Η συγκεκριμένα λίστα διαμορφώθηκε ως εξής στα μόλις 26:39 στα οποία έμεινε στο παρκέ του κλειστού των Άνω Λιοσίων…

*Ο Καμπενγκέλε «έγραψε» 48 στο ranking αριθμός που καθιστά την εμφάνιση του την καλύτερη έκανε παίκτης της ΑΕΚ Betsson στα 870 παιχνίδια της, στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93). Ο 26χρονος σέντερ ισοφάρισε το ιστορικό ρεκόρ του Ποπς Μενσά-Μπονσού που είχε επίσης 48 στο ranking πριν από σχεδόν εννιά χρόνια. Ήταν 18 Ιανουαρίου 2015 όταν ο Βρετανός είχε 48 ranking στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ (89-79).

*Αυτή ήταν η 12η φορά στην ιστορία της Stoiximan Basket League που ένας παίκτης της είχε επίδοση 48+ στο ranking, με τη μετατροπή των αριθμών στο συγκεκριμένο σύστημα αξιολόγησης και για τα χρόνια που η στατιστική καταγραφή κατέληγε στο tendex. Για να βρούμε ανάλογη ή μεγαλύτερη επίδοση από αυτήν που είχε ο Καμπενγκέλε, θα πρέπει να γυρίσουμε στις 2 Απριλίου 2022 όταν ο Δημήτρης Αγραβάνης «έγραψε» 50 στο ranking, μέσα από το ματς του Προμηθέα με τον Ιωνικό.

*Το 48άρι του 26χρονου σέντερ στο ranking αποτελεί με διαφορά και την κορυφαία φετινή επίδοση, αφού η προηγούμενη ήταν το 36 που είχε ο Λούκα Μπραΐκοβιτς στο ματς του Κολοσσού H Hotels στο Λαύριο.

Το ranking όμως είναι το κερασάκι στην τούρτα για τον Καναδο-Κονγκολέζο σέντερ, αφού…

*Ο Εμφιόντου Καμπενγκέλε σημείωσε 30 πόντους που είναι η τρίτη μεγαλύτερη επίδοση από παίκτη της ΑΕΚ Betsson στην ιστορία των ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ mateco για τη Stoiximan Basket League. Περισσότερους πόντους σημείωσαν μόνο οι…

2008-09 – ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 93-85: Ίστβαν Νέμεθ 34

2001-02 – ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 84-77: Τζέι Αρ Χόλντεν 32

*Παράλληλα μαζεύοντας 16 ριμπάουντ σημείωσε την 20ή επίδοση 16+ ριμπάουντ στην ιστορία της ΑΕΚ Betsson στη Stoiximan Basket League. Πρόκειται για ρεκόρ 8ετίας για τον Δικέφαλο, αφού ο τελευταίος που είχε 16 ή περισσότερα ριμπάουντ ήταν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, της 13ης Μαρτίου 2016 όταν είχε 16. Το ιστορικό ρεκόρ της ΑΕΚ Betsson κρατάει από τις 22 Ιανουαρίου 1994 ο Τόνι Κόστνερ που μάζεψε 21 ριμπάουντ στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Μίλωνα (91-81).

*Ο Καμπενγκέλε δεν άνοιξε λογαριασμό στα double-double μόνο για τον εαυτό του αλλά και για την ΑΕΚ Betsson που μπήκε ως 10η στη σειρά σε αυτήν τη λίστα. Οι ομάδες που απέμειναν έξω από αυτήν είναι ο Ολυμπιακός και ο Άρης Midea.

*Οι 30 πόντοι του Καμπενγκέλε είναι η δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοση, πίσω από τους 32 που είχε στην πρεμιέρα ο Χάντερ Χέιλ στο ματς του Προμηθέα επίσης με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ mateco.

*Ο σέντερ της «Ένωσης» σημείωσε την τρίτη φετινή επίδοση 20+ πόντων με απόλυτη ευστοχία στα τρίποντα, αφού είχε 2/2. Στην ίδια λίστα βρίσκονται ο συμπαίκτης του Μπεν ΜάκΛεμορ που είχε 26 πόντους με 5/5 τρίποντα στον αγώνα με τον Απόλλωνα Carna και ο Άντριου Γκάουντλοκ με 22 πόντους και 2/2 τρίποντα στο ματς του Κολοσσού H Hotels με τον Άρη Midea.