AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φαν Βέερτ: Για τους φίλους της ΑΕΚ η ομάδα είναι η ζωή τους

Ο Τομ Φαν Βέερτ μετέφερε στους συμπατριώτες του τη ζωή στην Ελλάδα και την ΑΕΚ λίγο πριν από το παιχνίδι με τον Άγιαξ.

«Πολλοί λένε πως ζω στην Αθήνα διακοπές διαρκείας, αλλά ποτέ δεν είχα τόσο λίγο χρόνο ως ποδοσφαιριστής. Όμως άξιζε, γιατί πήραμε το νταμπλ πέρσι. Μια απίστευτη εμπειρία, γιατί για πολλούς φιλάθλους, η ΑΕΚ είναι η ζωή τους. Η αγάπη τους είναι πέρα από το απλώς να δουν έναν αγώνα. Στη φιέστα για το πρωτάθλημα ήταν πάνω από 100.000 άνθρωποι στην πόλη. Πήγαμε και στα μπουζούκια, αλλά όχι, δεν ήπια ούζο εκεί. Το ούζο είναι για τις πιο τουριστικές περιοχές», ανέφερε στον ολλανδικό Τύπο.

«Οι διαφορές Ολλανδίας και Ελλάδας είναι μεγάλες, θα πρέπει να προσαρμοστείς γρήγορα, γιατί θα σε εκπλήξουν κάποια πράγματα εδώ. Στην Ολλανδία είχα συνηθίσει να πηγαίνω στην προπόνηση μετά το πρωινό. Στην Ελλάδα τρώνε πρωινό μετά την προπόνηση. Η ζωή αρχίζει αργότερα, πράγμα που σημαίνει πως τρώνε πρωινό αργότερα. Αυτή είναι η κουλτούρα τους, αλλά εγώ δεν ήθελα να πηγαίνω με άδειο στομάχι στην προπόνηση. Έτσι τρώω καμιά μπανάνα ή ένα γιαούρτι», πρόσθεσε.

«Επίσης υπάρχει διαφορά και στην αίσθηση της χώρας. Αν έχεις ραντεβού στις 8:30, δεν νευριάζεις αν έχει πάει 9:00 και δεν είναι κανένας εκεί. Τα πράγματα είναι πιο χαλαρά. Πρόσφατα ένας τεχνίτης ήταν να έρθει να φτιάξει κάτι στο σπίτι μου και είχαμε ραντεβού 14:30 με 15:00. Στις 16:00 τον κάλεσε ρωτώντας πού είναι και μου είπε ότι δεν θα έρθει και πως θα ερχόταν την επόμενη μέρα. Θα πρέπει να το… κυνηγάς γιατί έχει γίνει 100 φορές. Είναι κάτι που συνηθίζεις, αλλά δεν μπορώ να το διαχειριστώ. Έτσι είναι όμως. Μπορεί να νευριάσεις, αλλά είναι τέτοια η νοοτροπία που δεν θα αλλάξουν», συνέχισε.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις διαφορές Αθήνας και Βόλου. «Πέρσι έπαιζα στον Βόλο, μια πόλη που είναι εντελώς διαφορετικός κόσμος από την Αθήνα. Εκατομμύρια μένουν στην πρωτεύουσα. Πολλοί με ρωτάνε πώς είναι η Αθήνα, αλλά το προπονητικό μας κέντρο και το σπίτι μου είναι στα προάστια. Δεν πάω συχνά στο κέντρο γιατί δεν θέλω να μπλέξω στην κίνηση. Από ό,τι είδα, μου άρεσε. Υπάρχουν διαφορετικές γειτονιές στην Αθήνα, μοντέρνες περιοχές με παλιά κτίρια και κάποιες χίπικες γειτονιές. Θα συνιστούσα την Πλάκα. Είναι κοντά στην Ακρόπολη, έχει ωραία στενά δρομάκια και πολύ ωραία εστιατόρια. Ένα πολύ όμορφο κομμάτι της Αθήνας. Παίζω στην ΑΕΚ από πέρσι τον Σεπτέμβριο. Αρχικά έμενα σε ξενοδοχείο και από το Νοέμβριο σε διαμέρισμα. Δεν έχω δει τις όμορφες παραλίες, γιατί το ξενοδοχείο μου δεν ήταν κοντά και η σεζόν είχε τελειώσει. Όχι πολύ έξω από την Αθήνα υπάρχει μια μεγάλη παράκτια περιοχή, όπου μπορείς να πας κάθε μέρα και αλλού για μπάνιο. Θέλω να πάω να δω και μπάσκετ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν καλές ομάδες».