AEK ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Τίποτα δεν πήγε καλά

Δεν ξεκίνησε όπως θα ήθελε η ΑΕΚ στην πρεμιέρα του EHF European League, καθώς γνώρισε την ήττα με 30-21 από την Γκόρνικ Ζάμπρζε στην Πολωνία.

Οι παίκτες του Ντράγκαν Τζούκιτς, στο πρώτο ημίχρονο, ήταν κοντά στην πολωνική ομάδα, στη συνέχεια όμως η διαφορά μεγάλωσε, με αποτέλεσμα οι «κιτρινόμαυροι» να μην μπορέσουν να κάνουν την ανατροπή. Σαφέστατα, η ΑΕΚ φάνηκε επηρεασμένη, από το γεγονός πως δεν έχει βρεθεί λύση στο γηπεδικό, παραμένοντας επί της ουσίας άστεγη!

Είναι αδύνατον η ΑΕΚ να παίζει σε τόσο υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη και να μην υπάρχει γήπεδο-έδρα, τόσο για κανονικές προπονήσεις, όσο φυσικά και για τους αγώνες της.

Η Γκόρνικ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι (5-1), αλλά η ΑΕΚ με Λιάπη και Μαρτίνοβιτς μείωσε στα τρία γκολ (6-3). Η «Ένωση» παρέμενε κοντά στους Πολωνούς, οι οποίοι προς το τέλος του ημίχρονου πήραν μία διαφορά έξι γκολ (16-10). Αλλά η «Ένωση» με τον Αραμπατζή και τον Κεδέρη, διαμόρφωσε το 16-12, που ήταν και το σκορ του ημίχρονου. Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ ήταν νωχελική, με την Γκόρνικ να το εκμεταλλεύεται και να κτίζει διαφορά ασφαλείας (21-13, 26-16). Η ΑΕΚ εν τέλει ηττήθηκε με 30-21.

Γκόρνικ Ζάμπρζε – ΑΕΚ 30-21

ΓΚΟΡΝΙΚ ΖΑΜΠΡΖΕ (Ραφάλ Μπιλίνσκι): Μάουερ 7, Μινότσκι 8, Αρτεμένκο 3, Κάτσζορ 3, Κράβτσικ 4, Μπρζίτουλα 2, Σζίσζκο 1, Μπόγκατς 1, Ντουντκόβσκι 1, Πίντα, Μορκόβσκι, Μπάτσκο, Ιλτσένκο, Βασόβσκι, Λιγκρζέβσκι, Λίλεστραντ.

ΑΕΚ (Ντράγκαν Τζούκιτς): Μαντάλινιτς 4, Λιάπης 4, Παπαδόπουλος 2, Λέμος 2, Κεδέρης 2, Ζάμπιτς 1, Αραμπατζής 1, Κρητικός Μαρτίνοβιτς 5, Γιόνσον, Λιάπης, Ηλιόπουλος, Παπαδιονυσίου, Σόκολιτς, Μάτσκεβιτς, Άρσιτς.

Διαιτητές: Μιτρέβσκι-Τοντορόβσκι. Δίλεπτες: 4-3.