AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα πλάνα του Αλμέιδα ενόψει Άγιαξ – Τι γίνεται με στόπερ και επίθεση

Το παιχνίδι με τον Άγιαξ πλησιάζει και στην ΑΕΚ ολοκληρώνουν σήμερα την προετοιμασία τους για την αυριανή αναμέτρηση με τους Ολλανδούς στη Νέα Φιλαδέλφεια στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League.

Μετά την ήττα για το πρωτάθλημα στην Κρήτη από τον ΟΦΗ, η Ένωση πρέπει να βγάλει αντίδραση και να δώσει δείγματα γραφής, ίδια με εκείνα της Λεωφόρου αλλά και του Μπράιτον, όπου η ομάδα ήταν πιεστική και πήρε δυο σπουδαίες νίκες απέναντι στον Παναθηναϊκό και τους «γλάρους» αντίστοιχα.

Ο προπονητής της ομάδας Ματίας Αλμέιδα, ζυγίζει τις επιλογές του και δεδομένα θα υπάρξουν αλλαγές στην ενδεκάδα. Ο Αργεντινός τεχνικός, γνωρίζει ότι ο Άγιαξ βρίσκεται σε αγωνιστική κρίση αλλά ποτέ δεν αποτελεί αμελητέα ποσότητα ως αντίπαλος καθώς διαθέτει ποιοτικότατους ποδοσφαιριστές.

Ο Αλμέιδα καταστρώνει τα πλάνα του ενόψει της 11άδας μετρώντας τις επιστροφές των Άμραμπατ και Γιόνσον, ενώ ψάχνεται για το δίδυμο των στόπερ, εκεί όπου φαίνεται να υπάρχουν αλλαγές με τον Μουκουντί να δείχνει να έχει ανακτήσει τις δυνάμεις του και να είναι έτοιμος να συνδράμει, ενώ την ίδια στιγμή «στροφές» έχει ανεβάσει και ο Ντομαγκόι Βίντα ο οποίος θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για το αρχικό σχήμα.

Περισσότερος προβληματισμός υπάρχει στην επίθεση. Εκεί όπου ο Λιβάι Γκαρσία θα επιστρέψει μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος και άρα τα δεδομένα είναι με Πόνσε και Αραούχο να διεκδικούν θέση στην κορυφή.