AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σε δυο μαχαίρια εντοπίστηκε αίμα του Μιχάλη – Αταυτοποίητοι οι δράστες του φόνου

Σε δύο από τα τέσσερα μαχαίρια που είχαν βρεθεί στο πεδίο της συμπλοκής των χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είχε στοιχίσει τη ζωή στον οπαδό της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσούρη, βρέθηκαν αιματηρά δείγματα DNA του θύματος.

Κάποιο από αυτά θα μπορούσε, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Νίκο Καλόγρηα, να ήταν εκείνο που επέφερε το μοιραίο τραύμα. Ωστόσο, σε αυτούς τους αναδιπλούμενου σουγιάδες, δεν έχει εντοπιστεί DNA ή αποτυπώματα των κατόχων και ενδεχομένως εκείνων που σκότωσαν τον 29χρονο φίλαθλο. Ο δράστης παραμένει ασύλληπτος, δεν είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες, ή δεν έχει αφήσει DNA ή αποτύπωμα στο μαχαίρι.

Το ένα από τα δύο μαχαίρια που φέρει γενετικό υλικό του θύματος είχε βρεθεί, σύμφωνα με κατάθεση αστυνομικού, πλάι σε 23χρονο Κροάτη οπαδό της Ντιναμό Ζάγκρεμπ κατά τη σύλληψή του. Σε αυτό όμως δεν εντοπίστηκε αποτύπωμα ή γενετικό υλικό του συλληφθέντος. Σε άλλο μαχαίρι που είχε το DNA του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη, βρέθηκαν «ορφανοί» γενετικοί τύποι πολλών ατόμων που δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

DNA του Μιχάλη Κατσούρη έχει βρεθεί πάνω σε ξύλινο καδρόνι και σε φωτοβολίδα, καθώς και διάσπαρτες κηλίδες αίματος στη διαδρομή που ακολούθησε μετά το μαχαίρωμα μέχρι να αναζητήσει βοήθεια σε ένα περίπτερο.

Την ίδια ώρα η Ένορκη Διοικητική Εξέταση σχετικά με τις ευθύνες αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. για την απρόσκοπτη κάθοδο των ακροδεξιών χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, από την Κακαβιά έως τη Νέα Φιλαδέλφεια έχει ολοκληρωθεί από τον επιτελάρχη Ελευθέριο Γκαρίλα και παραδόθηκε στον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Μάνο Λογοθέτη.

Η έρευνα αφορούσε την διέλευση των Κροατών χούλιγκαν έως το γήπεδο, την απομάκρυνση δυνάμεων τροχαίας και ΟΠΚΕ από τα διόδια της Ελευσίνας, την καθυστερημένη ειδοποίηση αστυνομικού που τους ακολουθούσε ότι τους «έχασε» και την απομάκρυνση της διμοιρίας των ΜΑΤ, που βρισκόταν στο γήπεδο και απομακρύνθηκε προς τον Άρειο Πάγο, καθώς υπήρχε η λανθασμένη εκτίμηση, ότι «επίθεση» θα δέχονταν οι Κροάτες και φίλαθλοι του ΠΑΟ, που βρίσκονταν σε σύνδεσμο και διαμερίσματα της Λ. Αλεξάνδρας.

Στην ΕΔΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, προτείνονται «ποινές» της επίπληξης και μικρών διοικητικών χρηματικών ποινών.

Αρμόδιες πηγές της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου αναφέρουν ότι το πόρισμα μιας ΕΔΕ, θα μπορούσε να φθάσει μέχρι το ερώτημα της αργίας, η αξιολόγηση των ευθυνών και το τελικό «ποινολόγιο» θα έρθει τον Ιανουάριου κατά τις τακτικές κρίσεις των αξιωματικών της αστυνομίας.

Πηγή: lawandorder.gr