AEK ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Παπαχαρτοφύλης: Είμαστε ακόμα στο… 5%

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στο κανάλι «Open», μίλησαν ο Αθλητικός Διευθυντής των Τμημάτων Χάντμπολ και μέλος του Δ.Σ., Στάθης Παπαχαρτοφύλης, αλλά και ο αθλητής της ΑΕΚ, Χρήστος Κεδέρης. Αμφότεροι, αναφέρθηκαν στα προβλήματα που ταλανίζουν την ομάδα Χάντμπολ όσον αφορά το γηπεδικό και τόνισαν πως πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση.

Στάθης Παπαχαρτοφύλης: «Είμαστε σε δεινή θέση. Φαντάσου μία ομάδα, η Πρωταθλήτρια Ελλάδος, που εκπροσωπεί το ελληνικό χάντμπολ στην υψηλότερη διοργάνωση που μπορεί να συμμετέχει ελληνικός σύλλογος, τους ομίλους του EHF European League, να μην έχει αυτή τη στιγμή γήπεδο να προπονηθεί. Η εύρεση στέγης είναι καθημερινός αγώνας και γίνεται με τις διαπροσωπικές σχέσεις. Πώς θα παίξουμε αγώνες, χωρίς προπονήσεις; Η Πολιτεία, τα όργανά της, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, να παρέμβουν και να διευθετήσουν και αυτό το θέμα. Στη συνάντηση με τον υπουργό, δεν είχε γίνει αντιληπτό ότι το θέμα της ΑΕΚ ήταν τόσο σοβαρό. Στη συνέντευξη του κ. Βρούτση ειπώθηκε ότι «το 95% των προβλημάτων έχει διευθετηθεί», αλλά βέβαια εμείς είμαστε ακόμα στο 5%. Ο αθλητισμός δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, αλλά είναι και τα άλλα αθλήματα. Ακόμα ένα σοβαρό πρόβλημα είναι πως δεκάδες παιδιά μένουν “ξεκρέμαστα” και ενδεχομένως να οδηγηθούν εκτός αθλητισμού».

Χρήστος Κεδέρης: «Δεν μας άνοιγαν να πάρουμε τα πράγματά μας. Πάθαμε σοκ γιατί μάθαμε ότι υπάρχει πρόβλημα με το στέγαστρο, αλλά δεν πιστεύαμε πως θα φθάσουμε σε αυτό το σημείο. Είναι λυπηρό να μη σου ανοίγει ο φύλακας να πάρεις τα ρούχα σου. Στα αγωνιστικά, είχαμε μία δύσκολη συνέχεια αυτό το διάστημα, παίζοντας με τον Ολυμπιακό και μετά πηγαίνοντας Θεσσαλονίκη. Η άμεση λύση του γηπεδικού, πρέπει να γίνει όσο πιο άμεσα γίνεται. Έρχεται και η εθνική και δεν πρέπει να μένουμε χωρίς προπονήσεις».