ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ

Γκατούζο: Ο Αλμέιδα μοιάζει με εμένα, είμαστε πολεμιστές, το ίδιο και η ομάδα του

Εγκωμιαστικά λόγια από τον Τζενάρο Γκατούζο για τον Ματίας Αλμέιδα.

Ο Ιταλός τεχνικός της Μαρσέιγ, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου ενόψει του αγώνα της Πέμπτης στο Βελοντρόμ, χαρακτήρισε την ΑΕΚ μια περίπλοκη, επικίνδυνη και φυσική ομάδα ενώ για τον Ματίας Αλμέιδα τόνισε πως είναι πολεμιστής όπως και εκείνος, κάτι το οποίο έχει περάσει στην ομάδα του.

«Θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό ματς σε σύγκριση με τη Νις ή τη Μπράιτον. Είναι μια πολύ περίπλοκη, επικίνδυνη, φυσική ομάδα. Θα πρέπει να είμαστε πραγματικά στο ματς, όχι μόνο τεχνικά, διαφορετικά θα είναι πολύ περίπλοκο για εμάς», ανέφερε αρχικά ο Ιταλός τεχνικός των Μασσαλών για να προσθέσει για τον Ματίας Αλμέιδα: «Ηταν ένας παίκτης που έμοιαζε με εμένα. Ήμασταν πολεμιστές. Η ομάδα του είναι σαν αυτόν. Ήταν δύσκολο να παίξεις εναντίον του και τώρα είναι δύσκολο να παίξεις εναντίον της ομάδας του. Εμεις πάντως θα πρέπει να κάνουμε ένα υπέροχο ματς».

‘Οσο για τα προβλήματα της Μαρσέιγ; «Ο Πάου Λόπεζ έχει έναν μυϊκό τραυματισμό, αλλά δεν είναι πολύ σοβαρός. Σε δύο εβδομάδες θα είναι μαζί μας. Ο Ζιγκό προπονείται για τρεις εβδομάδες, αλλά είναι ακόμα λίγο εύθραυστος. Η κατάσταση του Κορέα μας ανησυχεί λίγο περισσότερο. Φρανσουά-Ρεζίς Μουγκ έχει κάποια ενόχληση, θα δούμε αν μπορεί να παίξει ή όχι», συμπλήρωσε.

Θέση βασικού κάτω από τα γκολπόστ αναμένεται να πάρει ο Ρουμπέν Μπλάνκο για τον οποίο ο Γκατούζο τόνισε: «Δεν έχω καμία ανησυχία, είναι πολύ καλός τερματοφύλακας, ξέρει τι πρέπει να κάνει. Δίνει αυτοπεποίθηση στους συμπαίκτες του. Ξέρει να κάνει αποκρούσεις, να παίζει με τα πόδια. Μεταδίδει αυτοπεποίθηση, είναι ηγέτης για εμάς».

Ο Γκατούζο συνέχισε τη συνέντευξη Τύπου λέγοντας: «Θα επικεντρωθούμε στον αυριανό αγώνα και μετά θα σκεφτούμε τι θα ακολουθήσει. Πρέπει να κάνουμε έναν υπέροχο αγώνα. Νομίζω ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι πριν να μπούμε, να μιλήσουμε και να βοηθήσουμε ο ένας στον άλλον στο γήπεδο. Πρέπει πραγματικά να δουλέψουμε σε αυτό, ώστε οι παίκτες να είναι πάντα στα 100 χιλιόμετρα την ώρα. Αν συνεχίσουμε σε αυτό το μονοπάτι, θα μπορέσουμε να έχουμε αποτελέσματα. Είναι μια ομάδα ζωντανή, που δεν το κάνει Θέλουμε να χάσουμε. Αλλά πρέπει να βελτιώσουμε αυτές τις λεπτομέρειες, διαφορετικά κινδυνεύουμε να είμαστε μέτριοι, δεν είναι αυτός ο στόχος. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις στημένες φάσεις και στην ικανότητά τους να επιτίθενται στο βάθος.”

Οσον αφορά τον όμιλο και την ΑΕΚ ο άλλοτε τεχνικός του ΟΦΗ υπογράμμισε: «Είναι ένας όμιλος επιπέδου Champions League. Είναι πολύ ισορροπημένος. Η ΑΕΚ έχει ένα διαφορετικό παιχνίδι, περισσότερο γαλλικό, περισσότερο από ευρωπαϊκό. Πρέπει να κερδίσουμε αύριο, με ρεκόρ προσέλευσης στην Ευρώπη για την Μαρσέιγ. Μας δίνει κίνητρο να δούμε το Βελοντρόμ γεμάτο, μας σπρώχνει. Θέλουμε να είναι καυτό το γήπεδο, από τη σέντρα μέχρι το 95ο λεπτό».

«Τα δύο ματς με την ΑΕΚ δεν θα είναι απαραίτητα καθοριστικά. Αλλά ο αυριανός αγώνας είναι πολύ σημαντικός. Δεν μου αρέσει όταν λένε ότι η Μαρσέιγ απλά παίζει καλά, θέλω να παίξουμε καλά για να κερδίσουμε τους αγώνες. Είναι ένα κίνητρο για να μπορέσουμε να κάνουμε το ταξίδι. Μια σειρά από νίκες και συνέχεια, αυτό είναι σημαντικό».

Για το πέρασμα του από τον ΟΦΗ το 2014, ο Γκατούζο δήλωσε: «Έχουν περάσει δέκα χρόνια, τότε ήμουν λίγο σαν τον παίκτη Γκατούζο. Εκεί μελετήσαμε καλά την ΑΕΚ, είναι δύσκολη ομάδα. Θα πρέπει να πάμε εκεί με το μαχαίρι ανάμεσα στα δόντια. Για να είναι λιγότερο δύσκολο το ματς».