AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άμραμπατ: Είμαστε μια πολεμική μηχανή

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Άγιαξ για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League τον Άγιαξ και ο Νορντίν Άμραμπατ μίλησε στο Ajax Life, υπογραμμίζοντας ότι η νταμπλούχος Ελλάδας είναι μια πολεμική μηχανή, με παίκτες που είναι έτοιμοι να πέσουν στη φωτιά για τον Ματίας Αλμέιδα.

Αρχικά, ο Μαροκινός εξτρέμ είπε πως “φυσικά η αναταραχή στον Άγιαξ είναι ένα πλεονέκτημα για εμάς” και πρόσθεσε: “Αν επικρατεί χάος στην κορυφή του κλαμπ, φτάνει κάτω στα αποδυτήρια. Μπορείς να το νιώσεις αυτό και να το βγάλεις στον αγωνιστικό χώρο. Όταν είσαι μεγαλύτερος, μπορείς να το αφήσεις εκτός. Είναι πιο δύσκολο όταν είσαι νέος”.

Στη συνέχεια, χαρακτήρισε “καζάνι μάγισσας” την “Αγιά Σοφιά” και υπογράμμισε πως “θα παίξουμε μπροστά σε 32.000 θεατές, σε ένα καινούργιο γήπεδο από πέρυσι. Είναι πάντα γεμάτο. Οι οπαδοί είναι κοντά στον αγωνιστικό χώρο. Η ατμόσφαιρα είναι εκπληκτική, αν και ειλικρινά πιστεύω ότι η ατμόσφαιρα στα ντέρμπι είναι καλύτερη σε σχέση με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια”.

Για τον Ματίας Αλμέιδα και για τον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ: “Πρώτα από όλα, είναι ένας φανταστικός τύπος. Φίλος με τους παίκτες. Ένας ωραίος άνθρωπος, προπονητής για τους παίκτες. Τακτικά είναι δυνατός. Μερικές φορές έρχεται το πρωί στην προπόνηση με μαύρες σακούλες κάτω από τα μάτια. Τότε ξέρεις ότι ανέλυε αγώνες όλο το βράδυ. Είναι ειλικρινής, δεν σου λέει βλακείες και δεν δίνει υποσχέσεις που δεν θα κρατήσει. Οι παίκτες θα πέσουν στη φωτιά γι’ αυτόν. Είμαστε μια πολεμική μηχανή. Τακτικά δυνατοί και ανταποκρινόμαστε καλά στις αδυναμίες του αντιπάλου. Πέρυσι κατακτήσαμε το νταμπλ μαζί του. Τώρα νικάμε την Μπράιτον, αλλά μας λείπουν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί”

Για το γεγονός πως, σε μικρή ηλικία, πέρασε από τις ακαδημίες του Άγιαξ: “Ναι, ο Άγιαξ έχει μια ειδική θέση στην καρδιά μου», Ωστόσο τόνισε ότι ποτέ δεν βρέθηκε κοντά στην επιστροφή του: «Οταν πήγα να παίξω στην Αϊντχόφεν το 2008, ο Άγιαξ δεν έδειξε κάποιο ενδιαφέρον”.

Ο Άμραμπατ μίλησε και για τα παιχνίδια, που έδωσε η ΑΕΚ, με Αντβέρπ και Ντινάμο Ζάγκρεμπ: “Άδικα αποκλειστήκαμε από την Αντβέρπ. Ήμασταν καλύτεροι. Είχαμε περισσότερες ευκαιρίες από την Αντβέρπ. Στον προηγούμενο γύρο, η Ντιναμό ήταν καλύτερη από μας. Αυτό πρέπει να το πούμε. Ο Γιόριπ Σούαλο έπαιξε σαν αφεντικό απέναντί μας και στα δυο ματς. Αυτό να το σημειώσετε. Έχετε δει τον επιθετικό μας, τον Λιβάι Γκαρσία. Δεν είναι ο πιο εύκολος αντίπαλος”