AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ατζέντης Πινέδα: Χωρίς οψιόν, δεν περίμενα μεταγραφή, αλλά ο Μελισσανίδης την ολοκλήρωσε!

Η μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία της ΑΕΚ είναι γεγονός! Ο Ορμπελίν Πινέδα στα κιτρινόμαυρα έως το 2027! Με αυτό τον τρόπο η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ είχε ανακοινώσει την πιο ακριβή φετινή μεταγραφή στην Ελλάδα.

Ο ατζέντης του Μεξικανού μέσου μίλησε για το μεγάλο deal στην ιστοσελίδα bnsports.gr

«Ειλικρινά, δεν το περίμενα. Από τη στιγμή που η Θέλτα τον παραχώρησε ως δανεικό, χωρίς οψιόν αγοράς, έμοιαζε τόσο περίπλοκο να επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στα δύο κλαμπ».

Η Θέλτα δεν έκανε πίσω στο συγκεκριμένο σκέλος το καλοκαίρι του 2022. Και γενικότερα, οι δανεισμοί χωρίς οψιόν αγοράς, παραδοσιακά εξελίσσονται σε δύσκολες μεταγραφικές υποθέσεις. Ειδικά από τη στιγμή που ο Πινέδα συνεχώς ανέβαζε τις μετοχές του, αποδίδοντας εξαιρετικά στην ΑΕΚ.

«Από τον Οκτώβριο, η ομάδα με είχε ενημερώσει για την πρόθεσή της να αγοράσει τον Ορμπελίν. Ξεκίνησα αμέσως να δουλεύω πάνω σε αυτό, γιατί τα πήγαινε εξαιρετικά στην ΑΕΚ, ενώ ήταν ευτυχισμένος και αυτός, και η οικογένειά του, στην Αθήνα» συμπλήρωσε ο ατζέντης του.

Πριν γνωρίσει -και λατρέψει- την Αθήνα, όμως, κάποιος έπαιξε καθοριστικό ρόλο, στο να πειστεί να την γνωρίσει.

«Η παρουσία του Αλμέιδα ήταν ο κύριος παράγοντας, για να έρθει ο Ορμπελίν στην ΑΕΚ. Χρειαζόταν αγωνιστικό χρόνο, αφού πλησίαζε το Παγκόσμιο Κύπελλο και ο ανταγωνισμός για τις τελικές κλήσεις του Μεξικού στη διοργάνωση, θα ήταν πολύ μεγάλος. Ο Ορμπελίν ήξερε ότι με τον Αλμέιδα ως προπονητή, θα είχε την ευκαιρία να παίξει και να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο» ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Μάριο Βιγιαρεάλ.

Ο Ορμπελίν Πινέδα πράγματι επέστρεψε στο κορυφαίο επίπεδο, υπό τις οδηγίες του Ματίας Αλμέιδα. Ήταν εξαιρετικός καθ’ όλη τη σεζόν 2022/23, έπαιξε όπου χρειάστηκε λες και είναι η φυσική του θέση και στο φινάλε, αναδείχθηκε MVP της Stoiximan Super League.

Κάτι που όπως αντιλαμβάνεστε, «εκτόξευσε» τη χρηματιστηριακή αξία του, αλλά και τις απαιτήσεις της Θέλτα.

«Η συμφωνία δεν ήταν εύκολη. Υπήρχαν πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις και αρκετοί λόγοι που έκαναν το deal να μοιάζει περίπλοκο.

Οι προσωπικοί χειρισμοί του κ. Μελισσανίδη έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Όλοι οι άνθρωποι του συλλόγου, όμως, μαζί με τον ισχυρό άνδρα του, έδωσαν ό,τι είχαν για την επίτευξη της συμφωνίας, κάνοντας εξαιρετική δουλειά» τόνισε, συμπληρώνοντας για πιθανές πιο συμφέρουσες προτάσεις.

«Ναι, είναι αλήθεια πως υπήρχαν πολύ υψηλές προσφορές από διάφορα πρωταθλήματα. Δεν είμαστε της άποψης, όμως, πως η καλύτερη προσφορά, είναι η υψηλότερη.

Ο Ορμπελίν είναι χαρούμενος στην ΑΕΚ και ήθελε, να κάνω ό,τι μπορώ, για να συνεχίσει να είναι μέλος αυτής της υπέροχης ομάδας».

Τα ξημερώματα του Σαββάτου της 1ης Ιουλίου του 2023, το BN Sports μετέφερε την πληροφορία πως υπάρχει deal και λίγες ώρες αργότερα, επισημοποιήθηκε από την ΠΑΕ.

Ο Ορμπελίν Πινέδα έγινε ο ακριβότερος παίκτης της ΑΕΚ, έναντι 6,5 εκατ. ευρώ, και παράλληλα, «δέθηκε» με τετραετές συμβόλαιο. Μία πράξη που δείχνει πως εμπιστεύεται τον σύλλογο και θεωρεί πως οι φιλοδοξίες του, μπορούν να εκπληρωθούν μέσω αυτού. Κάτι που επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπός του.

«Πράγματι, το τετραετές συμβόλαιο, από τη μία πλευρά δείχνει πως η ΑΕΚ εκτιμά τον Ορμπελίν, και από την άλλη, πως ο Ορμπελίν εμπιστεύεται την ΑΕΚ.

Είναι αφοσιωμένος στη βοήθεια της ομάδας, την κατάκτηση τροπαίων και την παρουσία της ΑΕΚ, σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις».