AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το πάνω χέρι στο Πανθεσσαλικό έχει η ΑΕΚ – Τι λέει η προϊστορία

Τρεις διαδοχικές νίκες χωρίς να δεχθεί τέρμα μετρά η ΑΕΚ απέναντι στο Βόλο και αυτό το σερί ήρθε ως απάντηση στις δύο διαδοχικές νίκες που είχε η ομάδα της Μαγνησίας στα εκτός έδρας της παιχνίδια με τους Κιτρινόμαυρους.

Ο Βόλος στις 27 Αυγούστου 2022 είχε επικρατήσει με 1-0 της ΑΕΚ για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος στο γήπεδο της Ριζούπολης, στο τελευταίο παιχνίδι των Κιτρινόμαυρων πριν την επιστροφή τους στη φυσική τους έδρα.

Νίκη είχε και στο αμέσως προηγούμενο μεταξύ τους παιχνίδι ο Βόλος, στις 30 Ιανουαρίου 2022, όταν επικράτησε με 2-1 χάρη σε δύο γκολ του Φαν Βέιρτ (16’,85’), ο οποίος πλέον αγωνίζεται στην ΑΕΚ. Το γκολ για τους Κιτρινόμαυρους το είχε σημειώσει ο Αραούχο (20’).

Είναι χαρακτηριστικό πως ως γηπεδούχος ο Βόλος έχει μια νίκη και τέσσερις ήττες με αντίπαλο την ΑΕΚ, ενώ ως φιλοξενούμενος τα αποτελέσματα μοιράζονται σε δύο νίκες της ΑΕΚ, δύο νίκες του Βόλου και μια ισοπαλία.

Στις 10 συνολικά αναμετρήσεις τους ανεξάρτητα έδρας, κυρίαρχο αποτέλεσμα είναι η νίκη του φιλοξενούμενου με έξι εμφανίσεις, ενώ υπάρχουν τρεις νίκες γηπεδούχου και μια ισοπαλία. Πριν από την περσινή νίκη της ΑΕΚ για τα Stoiximan Playouts με 4-0 στις 14 Μαϊου 2023, η προηγούμενη επικράτηση γηπεδούχου ήταν στις 14 Μαρτίου 2021, στη νίκη του Βόλου με 1-0 για τον Β’ Γύρο του πρωταθλήματος εκείνης της σεζόν.

Η ΑΕΚ στο Βόλο έχει δύο νίκες με 3-1, μια με 4-0 για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και μια με 1-0 για τα Stoiximan Playouts.

5 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

1 ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΣ

– ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

4 ΝΙΚΕΣ ΑΕΚ

ΓΚΟΛ: 3-11