ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ

Η Υπουργός Αθλητισμού στη Γαλλία παρακολουθεί την κρίση στη Μαρσέιγ κι ετοιμάζεται να επέμβει

Η Αμελί Ουντέ-Καστερά Υπουργός Αθλητισμού παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη Μαρσέιγ, αντίπαλος της ΑΕΚ για την 3η και 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, η Αμελί Ουντέ-Καστερά «παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της κρίσης στη Μαρσέιγ. Προς το παρόν, καμία θέση δεν κρίνεται απαραίτητη.

Τις τελευταίες ημέρες, μετά την περίφημη συνάντηση στις 18 Σεπτεμβρίου, μεταξύ εκπροσώπων ΤΩΝ οπαδών και μελών της διοίκησης, ενημερώνεται μέσω του Τύπου, αλλά και μέσω άλλων πηγών για τις τελευταίες εξελίξεις.

Καθώς δεν έχει υποβληθεί καταγγελία, δεν έχει ξεκινήσει έρευνα. Κι επομένως καμία θέση δεν κρίνεται απαραίτητη αυτή τη στιγμή. Όμως η Υπουργός, δεν είναι καθόλου αδιάφορη για όσα γίνονται στη Μαρσέιγ και παραμένει πολύ προσεκτική.

Ο Αμερικανός ιδιοκτήτης του συλλόγου Φρανκ ΜακΚουρτ έδωσε την Πέμπτη την υποστήριξή του στον πρόεδρο της Μαρσέιγ Πάμπλο Λονγκόρια, για τον οποίο οι οργανωμένοι οπαδοί απαιτούν την αποχώρησή του κι έκριναν ότι μια «βαθιά αλλαγή» είναι απαραίτητη για να επιτραπεί η εξέλιξη του συλλόγου. Σύμφωνα με τον επενδυτή, η συνάντηση οπαδών-διοίκησης “μεταμορφώθηκε σε μια ανησυχητική επίδειξη επιθετικότητας, με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Μαρσέιγ να αποτελούν αντικείμενο απειλών βίας”.

Μετά τη συνάντηση, ολόκληρη η διοίκηση του συλλόγου έκανε ένα βήμα πίσω και κανείς από τους βασικούς ηγέτες του συλλόγου δεν είναι παρών στο Άμστερνταμ, όπου η Μαρσέιγ θ’ αντιμετωπίσει τον Άγιαξ για το Europa League. Ο προπονητής Μαρθελίνο, στενός φίλος του Λονγκόρια, όπως είναι γνωστό, αποχώρησε από τον σύλλογο».