AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ΕΠΟ δεν αστειεύεται! Ή ο Μπένετ αλλάζει τους διαιτητές ή φεύγει

Η ΕΠΟ γνωστοποίησε το πρωί της Παρασκευής (22/9) πως η UEFA την ενημέρωσε για τη διαθεσιμότητα του Ιταλού ρέφερι, Σιμόνε Σότσα την προσεχή Δευτέρα (25/9), προκειμένου να τον ορίσει στο μεγάλο ματς της 5ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ για την 5η αγωνιστική της Super League.

Η Ομοσπονδία είχε τονίσει πως θα προχωρούσε τις διαδικασίες, όμως έπεσε πάνω στην… άρνηση του αρχιδιαιτητή, Στηβ Μπένετ, ο οποίος επέμενε στον ορισμό που είχε κάνει ο ίδιος, με τον Τάσο Σιδηρόπουλο. Παρά το γεγονός πως υπάρχει συμφωνία Ομοσπονδίας, Super League και όλων των μεγάλων ομάδων για ορισμό ξένων διαιτητών στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Η στάση του Μπένετ, ο οποίος ήταν ήδη… υπ’ ατμόν απ’ την Τετάρτη (20/9), επισπεύδει τις εξελίξεις για την απομάκρυνσή του. Βάσει καταστατικού μόνο ο αρχιδιαιτητής μπορεί να αλλάξει τον διαιτητή ενός αγώνα κι απ’ την στιγμή που υπήρξε η «εμπλοκή» με τον Μπένετ, η ΕΠΟ συγκάλεσε το βράδυ της Παρασκευής (22/9) συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων το πρωί του Σαββάτου (23/9), προκειμένου να δρομολογηθεί η αποπομπή του Άγγλου αρχιδιαιτητή.