ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ

Ο Μπένετ παραιτήθηκε από την ΚΕΔ

Το «χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου», επισημοποιήθηκε σήμερα (23/9), καθώς ο Στιβ Μπένετ… πρόλαβε την ΕΠΟ (σ.σ. που επρόκειτο να λύσει άμεσα την συνεργασία των δύο πλευρών) και ανακοίνωσε την παραίτηση του από την προεδρία της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

Στην σχετική επιστολή, ο Άγγλος παράγοντας και πρώην διεθνής διαιτητής, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι. Με πολύ μεγάλη μου λύπη σας ενημερώνω για την απόφαση μου να παραιτηθώ από τη θέση του αρχιδιαιτητή της επιτροπής των διαιτητών.

Δεν μου έμεινε καμία άλλη επιλογή, μετά την παρέμβαση του προέδρου της ομοσπονδίας, στο παιχνίδι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ όπου είχα ορίσει ελληνική ομάδα διαιτητών.

Ο πρόεδρος πήγε στην UEFA, προκειμένου να βρει ομάδα ξένων και στη συνέχεια περίμενε ανακοινώσω την αλλαγή ως απόφαση της ΚΕΔ.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου εδώ, ενεργούσα με ακεραιότητα, ειλικρίνεια, αλλά το πιο σημαντικό μέσα σε αυτό πλαίσιο των κανονισμών για τους διαιτητές της UEFA και της FIFA.

Δυστυχώς, η Ομοσπονδία δε φαίνεται να θέλει να ακολουθήσει τον ίδιο τρόπο. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την υποστήριξη και τη φιλία σας κατά τη διάρκεια της παραμονής μου εδώ – θα μου λείψετε όλοι τρομερά, αλλά ελπίζω ότι θα συνεχίσετε να πιέζετε τον εαυτό σας ακόμα περισσότερο για να είστε οι καλύτεροι.

Πάντα πίστευα ότι παίρνεις αυτό που σου αξίζει στη ζωή και αυτό ισχύει και για τη διαιτησία. Όσο πιο σκληρά δουλεύεις, τόσο περισσότερη επιτυχία θα έχεις. Προσέξτε και καλή τύχη, ήταν χαρά να συνεργασθώ μαζί σας».