AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ακαδημία της ΑΕΚ εφαρμόζει το πρόγραμμα αθλητικής ψυχολογικής προετοιμασίας (photos)

Με γνώμονα πάντα την καλύτερη εκπαίδευση των αθλητών της τόσο σε αθλητικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο, η Διεύθυνση της Ακαδημίας της ΑΕΚ εφαρμόζει και φέτος το Πρόγραμμα Αθλητικής Ψυχολογικής Προετοιμασίας. Σε αυτό συμμετέχουν όλες οι ηλικιακές ομάδες ενώ, ταυτόχρονα, υπάρχουν ομαδικές συναντήσεις με γονείς και προπονητές. Επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος είναι η κα Φρόσω Πατσού, Αθλητική Ψυχολόγος της ΠΑΕ ΑΕΚ, πρώην αθλήτρια της Εθνικής και Ολυμπιακής Ομάδας Στίβου.

Μερικοί από τους στόχους πάνω στους οποίους εκπαιδεύονται οι μικροί αλλά και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία αθλητές μας είναι: η διαχείριση του προαγωνιστικού άγχους, η σωστή αντιμετώπιση της νίκης και της ήττας, η ανάπτυξη της ψυχικής ανθεκτικότητας, η ανάπτυξη της προσωπικότητας μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους, οι τρόποι αύξησης της συγκέντρωσης και της προσοχής, η σωστή διαχείριση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η σωστή χρήση του κινητού κ.α.

Το ενδιαφέρον των παιδιών είναι αξιοθαύμαστο και τα ερωτήματα που θέτουν δείχνουν τόσο την ωριμότητα τους, όσο και την δουλειά που έχει προηγηθεί από την εν λόγω διαδικασία την περσινή χρονιά, αλλά και από τους προπονητές και τους υπεύθυνους της ακαδημίας με κοινό στόχο την ολοκληρωμένη προσωπικότητα των αθλητών μας.