ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ

Διακόπηκε λόγω επεισοδίων στο Αγιαξ-Φέγενορντ, έσπασαν το γήπεδο οι οπαδοί του Αίαντα (videos)

Ο Άγιαξ -αντίπαλος της ΑΕΚ στον 2ο όμιλο του Europa League- βιώνει τη μεγαλύτερη αγωνιστική κρίση της σύγχρονης ιστορίας του, πραγματοποιώντας τραγική εκκίνηση στη σεζόν.

Και πλέον έχει να διαχειριστεί και τις καταστροφικές συνέπειες που θα φέρει για τον ίδιο η οριστική διακοπή του σημερινού (24/9) ντέρμπι με την πρωταθλήτρια Φέγενορντ στο Άμστερνταμ, με υπαιτιότητα των οπαδών του κι ενώ το σκορ ήταν ήδη στο 3-0 υπέρ της ομάδας του Ρότερνταμ.

Στο 55ο λεπτό του αγώνα, κι ενώ το Klassikier είχε ήδη διακοπεί δύο φορές, στο 18′ (μετά το 2-0 των φιλοξενούμενων όταν πετάχθηκε ένα ποτήρι μπύρας) και στο 37′ (αμέσως μετά το 3-0), οι οπαδοί του «Αίαντα» άρχισαν να πετούν φωτοβολίδες στον αγωνιστικό χώρο, με τον διαιτητή Γκιοζουμπούκ, να αποφασίζει την οριστική διακοπή του αγώνα.

Η αποκαρδιωτική εικόνα του Άγιαξ στον αγωνιστικό χώρο, που βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-0 από τα γκολ των Χιμένες (9′, 18′) και Παϊσάο (37′) πολλαπλασίασε την ένταση στην εξέδρα, με τον διαιτητή να παίρνει την απόφαση για να διακόψει το ματς έπειτα από επικοινωνία του με την ολλανδική ομοσπονδία, καθότι υπήρχε κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των παικτών.

Μέχρι την στιγμή της διακοπής στο 55′, ο Άγιαξ παρατάχθηκε στο γήπεδο από τον Μόρις Στάιν σε διάταξη 4-3-3 με τους: Γκόρτερ – Γκάαεϊ (32′ Ρεντς), Σούταλο, Χάτο Σόσα (46′ Σαλάχ-Εντιν) – Φαν ντεν Μπούμεν, Τέιλορ, Φος – Μπερχούις, Φορμπς, Μπρομπέι.

Οι οπαδοί του Άγιαξ δεν μπορούν να χωνέψουν με τίποτα την τραγική αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται ο «Αίαντας».

Αφού διέκοψαν οριστικά το ντέρμπι κόντρα στη Φέγενορντ πετώντας συνεχώς καπνογόνα και φωτοβολίδες, μερίδα των οπαδών του Άγιαξ αποφάσισε να διαλύσει το γήπεδο.

Ανεγκέφαλοι χούλιγκανς έσπασαν τις κεντρικές πύλες στο «Άμστερνταμ Αρένα», απειλώντας τους παίκτες και τη διοίκηση του “Αίαντα”.

Οι παίκτες του Άγιαξ έχουν κλειδωθεί στα αποδυτήρια και αρνούνται να βγουν έξω μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.