ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ

Πρόκριση για ΠΑΟΚ και Άρη

Την πρόκρισή του στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League εξασφάλισε απόψε, στα Ιεροσόλυμα, απέναντι στην Μπεϊτάρ, ο ΠΑΟΚ.

Οι Θεσσαλονικείς με αγωνιστικό ανάστημα, καθώς έπαιζαν με 10 παίκτες από το 41ο λεπτό, λόγω αποβολής του Ντόουγκλας Αουγκούστο, κέρδισαν με 1-4 τους Ισραηλινούς, στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι για τον 2ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης και σκέφτονται, πλέον, την Χάιντουκ του Μάρκο Λιβάγι, επόμενη αντίπαλό τους στον θεσμό (10 και 17 Αυγούστου τα ματς, στο Σπλιτ και τη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα).

Με το αυτογκόλ του Εντι Γκότλιβ στο 12ο λεπτό, άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος» σκόραρε στο 45ο+1 με τον Μπράντον Τόμας και στο 45ο+7 ο Φρέντ Φράιντεϊ μείωσε για την Μπεϊτάρ. Με αυτογκόλ του Τραζιέ Τομάς και του Γιάννη Κωστασταντέλια, στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, διαμορφώθηκε το τελικό 1-4.

Την ίδια στιγμή, χάρη σε μία κεφαλιά του Φαμπιάνο Λέισμαν στο 80ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Άρης επιβλήθηκε με 1-0 της Αραράτ-Αρμενία στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και με συνολικό σκορ 2-1 πήρε την πρόκριση για τον Γ’ προκριματικό γύρο του UEFA Europa Conference League.

Η ομάδα του Απόστολου Τερζή δεν έθελξε με την απόδοσή της, το αντίθετο μάλιστα, ωστόσο έφτασε στο ζητούμενο, κλείνοντας εισιτήριο για την επόμενη φάση και το διπλό ραντεβού με τη Ντινάμο Κιέβου.