AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τους Πόν(ε)σε πριν ακόμα υπογράψει! Στην ΑΕΚ ο Πόνσε κάτω από άκρα μυστικότητα…

ΑΕΚ – Πόνσε – Έλτσε ήρθαν σε προφορική συμφωνία και το μόνο που απομένει πλέον είναι να πέσουν οι υπογραφές κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα προκειμένου ο Αργεντινός επιθετικός να φορέσει ξανά τα κιτρινόμαυρα.

Η συμφωνία είναι δεδομένη, καθώς η ΑΕΚ δήλωσε τον Πόνσε στη λίστα που κατέθεσε στην UEFA για τους αγώνες με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Άλλωστε η UEFA δίνει τη δυνατότητα στις ομάδες όταν έχουν προσυμφωνήσει για μια μεταγραφή αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί τα διαδικαστικά να δηλώσουν έναν ποδοσφαιριστή στη λίστα τους. Οι κιτρινόμαυροι έχοντας κλείσει το deal με την Έλτσε και τον ίδιο έσπευσαν, λοιπόν, να τον δηλώσουν στη λίστα. Σε αυτό βοήθησε και το γεγονός ότι ο Πόνσε έχει ακολουθήσει κανονικά την προετοιμασία της ομάδας και μάλιστα έχει αγωνιστεί και στα τέσσερα φιλικά της, με τελευταίο αυτό της Τετάρτης απέναντι στην Αλκορκόν.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ 1.300.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΠΟΝΣΕ

Η ΑΕΚ κάτω από άκρα μυστικότητα κινήθηκε για την επιστροφή του 26χρονου σέντερ στράικερ τις τελευταίες μέρες και έκλεισε τη συμφωνία που αφορά σε αγορά του ποδοσφαιριστή και όχι δανεισμό, όπως συνέβη στην πρώτη του θητεία στην Ελλάδα. Η Έλτσε θα βάλει στα ταμεία της περί τα 4.000.000 ευρώ, ενώ ο Πόνσε θα υπογράψει πολυετές συμβόλαιο με αποδοχές κοντά σε αυτές που είχε στην Ισπανία, δηλαδή 1.300.000 ευρώ.

ΕΠΙΘΕΣΗ… ΤΟΥΡΜΠΟ

Με την έλευση του Πόνσε η ΑΕΚ κάνει την επίθεσή της… τούρμπο, καθώς σε αυτήν υπάρχουν ήδη οι Λιβάι Γκαρσία, Σέρχιο Αραούχο, Τομ Φαν Βέερτ και Ζίνι. Ο Πόνσε είναι πολύ επικίνδυνος μέσα στο «κουτί», έχει εύκολο το γκολ και είναι δεινός κεφαλοσφαιριστής. Παράλληλα τα αθλητικά του χαρακτηριστικά τον βοηθούν να υπηρετήσει τη φιλοσοφία του Ματίας Αλμέιδα με την πίεση ψηλά.

Ο Αργεντινός με ιταλικό διαβατήριο άσος τη σεζόν 2018/19 έπαιξε σε 43 ματς, πέτυχε 21 γκολ και μοίρασε 5 ασίστ. Η ΑΕΚ ήθελε να τον κρατήσει, προφανώς, και τότε, αλλά εκείνος επέλεξε το μεγάλο συμβόλαιο της Σπαρτάκ Μόσχας, που έδωσε 3.000.000 ευρώ στη Ρόμα και τον απέκτησε, πληρώνοντάς τον με σχεδόν 2.500.000 ευρώ τον χρόνο! Στη ρωσική ομάδα είχε 73 ματς, 23 γκολ και 5 ασίστ πριν φύγει δανεικός πρώτα τον Γενάρη του 2022 και το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου μόνιμα για την Έλτσε. Εκεί, σε 36 ματς, είχε 6 γκολ και 1 ασίστ. Η Έλτσε υποβιβάστηκε -ως τελευταία- και ο Πόνσε δεν ήθελε να συνεχίσει στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας, με την ΑΕΚ να το εκμεταλλεύεται αυτό, φέρνοντας τον Αργεντινό γκολτζή στην “Αγιά Σοφιά”.