AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πισώπλατο ύπουλο χτύπημα δέχθηκε ο Μιχάλης

Σε 13 υπολογίζονται τα λεπτά που μεσολάβησαν από το δολοφονικό χτύπημα των χούλιγκαν στον 29χρονο Μιχάλη το βράδυ της Δευτέρας 8 Αυγούστου στη Νέα Φιλαδέλφεια, μέχρι να καταρρεύσει αιμόφυρτος στο περίπτερο στο οποίο προσπάθησε να βρει καταφύγιο.

Η αποκάλυψη της ώρας της δολοφονίας του ήρθε με ένα νέο βίντεο – ντοκουμέντο που βρίσκεται στα χέρια των Aρχών. Ωστόσο, από το βίντεο, που κατά την Ελληνική Αστυνομία αποτελεί στοιχείο για το σημείο και την ώρα θανάτου του 29χρονου, δεν μπορεί να γίνει αναγνώριση του δολοφόνου ή των δολοφόνων του.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τρία λεπτά πριν στις 23:05 είχαν ξεκινήσει τα επεισόδια με τάγμα εφόδου των οπλισμένων χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Ελλήνων οργανωμένων οπαδών. Μέσα σε αυτό το πλήθος – κατά την ΕΛ.ΑΣ.- είναι και ο Μιχάλης Κατσούρης. Κατέληξαν στην ώρα της επίθεσης εναντίον του αναλύοντας τα βίντεο αλλά και τη διαδρομή που έκανε αιμόφυρτος μέχρι το περίπτερο.

Βάσει των στοιχείων που έχουν συλλέξει οι αρχές ο Μιχάλης φτάνει περπατώντας στην πόρτα του περιπτέρου στις 23:08:14 και 2,5 λεπτά μετά, στις 23.10.47 έχει πέσει και δέχεται τις πρώτες βοήθειες. Στη διαδρομή από το σημείο της επίθεσης έως το περίπτερο οι αστυνομικοί βρήκαν κηλίδες αίματος στα πασαλάκια του πεζόδρομου.

«Ένα τελευταίο ντοκουμέντο που είναι από κωδικοποίηση από εικόνες βίντεο μίας κάμερας ειδικής προκύπτει ότι τον αείμνηστο Μιχάλη τον μαχαίρωσε ένα πρόσωπο. Η δικιά μου εικόνα είναι από πίσω. Ήταν ένα ύπουλο χτύπημα» λέει ο δικηγόρος του Έλληνα κατηγορούμενου, Αλέξης Κούγιας.

Σήμερα η λήψη DNA

Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας από την ανάλυση που έχει γίνει στα εγκληματολογικά εργαστήρια, όχι μόνο του συγκεκριμένου βίντεο αλλά και άλλων από κάμερες ασφαλείας καθώς και φωτογραφιών, οι δράστες δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν καθώς φορούν κράνη, μπαλακλάβες (full face) και κουκούλες.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι υπάρχει και βιντεοληπτικό υλικό στα εγκληματολογικά εργαστήρια από τα επεισόδια, το οποίο μπορεί να αναλυθεί και να καθαριστεί.

Όταν γίνει αυτό, θα συσχετίσουν τα ρούχα, ή τυχόν διακριτικά – ακόμα και παπούτσια, αλλά και τον σωματότυπο των συλληφθέντων, ούτως ώστε να οδηγηθούν σε πρώτη φάση στην αναγνώριση όσων πήραν μέρος στα επεισόδια. Πρόκειται για μία ιδιαιτέρως μακροχρόνια διαδικασία.

Η λήψη DNA από τους 105 συλληφθέντες θα ξεκινήσει σήμερα Σάββατο, καθώς από το νόμο είχαν 48 ώρες προθεσμία, από τη στιγμή που εκδόθηκε η διάταξη για τη λήψη του, για να ζητήσουν οι κατηγορούμενοι, εφόσον το θελήσουν, να παρίσταται στη διαδικασία τεχνικός σύμβουλος.

Στη συνέχεια θα γίνει αντιπαραβολή του DNA του Μιχάλη και τα ευρήματα από τη σορό του με DNA κατηγορούμενων, γεννετικό υλικό από την περιοχή, κηλίδες αίματος στα όπλα.