AEK ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Η ΑΕΚ κατηγορεί την ΕΣΑΠ για παράνομες κινήσεις εις βάρος της

Με μια επιστολή καταπέλτη προς την ΕΣΑΠ η ΑΕΚ κατηγορεί την Λίγκα πως παρανόμως εξακολουθεί να αρνείται την εγγραφή της ομάδας στον Συνεταιρισμό.

Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

1)Ότι η ΑΕΚ έχει κάνει όλα όσα της ζητήθηκαν και έχει υποβάλλει στις 30/6/2023 Αίτηση Εγγραφής, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι δέχεται και προσχωρεί ανεπιφύλακτα σε όλες τις διατάξεις, καθώς και ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α1 όπως αυτές καθορίζονται από το ΝΟΜΟ και την ετήσια ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ του πρωταθλήματος.

2)Η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει τη διαδικασία δημιουργίας Τμήματος Αμειβομένων Αθλητών (εν προκειμένω επανίδρυσης και επαναλειτουργίας) καθώς και τη νόμιμη έγκριση και αδειοδότηση της ίδρυσής του από την ΕΟΠΕ και την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, που θα έχει ολοκληρώσει προ της υποβολής φακέλου για την αδειοδότηση της συμμετοχής στο πρωτάθλημα Α1 Εθνικής κατηγορίας 2023/2024.

3)Μετά την κατάθεση της αίτησης της ΑΕΚ, η ΕΣΑΠ ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να εγγράψει την ΑΕΚ, ως μέλος του Συνεταιρισμού. Η μη εγγραφή της ΑΕΚ μέχρι σήμερα είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ, καθώς για αυτή την εγγραφή αρκούσε μόνο η δήλωση / αίτηση εγγραφής και δεν απαιτούταν καμία προσκόμιση οιουδήποτε έγγραφου.

4)Η ΕΣΑΠ δεν έχει κανένα δικαίωμα ελέγχου και παρέμβασης στην ελεγκτική διαδικασία και τη διαδικασία αδειοδότησης της ΑΕΚ από την ΕΕΑ, η οποία είναι ο μοναδικός αρμόδιος φορέας ελέγχου των επαγγελματικών τμημάτων ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης.

5)Στις Συνεδριάσεις των ΓΣ και ΔΣ του ΕΣΑΠ που παραβρέθηκαν εκπρόσωποί της ΑΕΚ, η ΑΕΚ δεσμεύτηκε ότι θα ρυθμίσει τις εκκρεμούσες υποθέσεις.

Στην ΕΣΑΠ είναι ενήμεροι, έχουν μιλήσει και με αθλητές και γνωρίζουν ότι έχουν γίνει πολλές επαφές, προτάσεις και αντιπροτάσεις. Είναι γνωστό και στην ΕΣΑΠ ότι η επίτευξη των συμφωνιών είναι ζήτημα ημερών και πάντως αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός της μοναδικής τασσόμενης προθεσμίας, αυτής του ενός μηνός προ της ενάρξεως του πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ δεν περιόρισε από μόνη της την προθεσμία που της δίνει ο Νόμος σε βάρος της. Αυτό επιχειρεί να το κάνει η ΕΣΑΠ.

6) Η ΑΕΚ είχε καταφέρει να πετύχει τέσσερις σημαντικότατες συμφωνίες χορηγίας και χρηματοδότησης του ΤΑΠ ΑΕΚ, που διασφάλιζαν τη βιωσιμότητά του και εγγυούνταν την αποπληρωμή κάθε οφειλής για εξόφληση παλαιών χρεών, αλλά και την πληρωμή του κόστους λειτουργίας της φετινής ομάδας. Και επιπλέον το φετινό ρόστερ σχεδόν είχε ολοκληρωθεί μέχρι πρότινος.

7)Η παράνομη συμπεριφορά της ΕΣΑΠ με την άρνηση της εγγραφής της ΑΕΚ ως μέλος του Συνεταιρισμού, όχι μόνο διατηρείται μέχρι σήμερα, αλλά επιπλέον με νεότερη απόφαση, που γνωστοποιήθηκε στις 31/7/2023 το βράδυ, έδωσε στην ΑΕΚ προθεσμία τριών ημερών (!) για να προσκομίσει διακανονισμούς και ρυθμίσεις ή υπεύθυνες δηλώσεις πιστωτών περί εξόφλησης ή ρύθμισης των αξιώσεών τους. Μετά από όλα τα παραπάνω και της σφόδρα παράνομης, αθέμιτης, αντιδεοντολογικής και ανήθικης ενέργειας της ΕΣΑΠ, η ΑΕΚ με την επιστολή της, ξεκαθαρίζει προς την ΕΣΑΠ: (α) Η ΕΣΑΠ δεν είναι ελεγκτικός μηχανισμός και δεν έχει καμία εξουσία ελέγχου επί οποιουδήποτε ΤΑΠ, (β) Η απόφαση του Δ.Σ. του ΕΣΑΠ είναι παράνομη και παράγει συνέπειες αδικοπρακτικής συμπεριφοράς και ευθύνης με υποχρέωση αποκατάστασης της ζημίας του βλαπτόμενου και με καταβολή αποζημίωσης, (γ) Με την αίτηση της ΑΕΚ παρείχε τη δήλωση που της ζήτησε η ΕΣΑΠ ότι πληρεί τις προϋποθέσεις συμμετοχής του στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας, οι οποίες όμως δεν κρίνονται από το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ αλλά από την ΕΕΑ, στην οποία η ΑΕΚ έχει δικαίωμα να υποβάλλει πλήρη φάκελο μέχρι ένα μήνα προ της ενάρξεως του πρωταθλήματος. ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ…

Η ΑΕΚ διαμαρτύρεται έντονα γιατί με τη συμπεριφορά της, η ΕΣΑΠ, της αφαιρεί το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να υποβάλλει φάκελο στην ΕΕΑ και δημιουργεί-συντηρεί συνεχώς στους κύκλους του βόλεϊ, την πεποίθηση ότι η ΑΕΚ δεν θα συμμετάσχει στην Volley League, γεγονός που προφανώς επιδιώκει για άνομους λόγους και σκοπούς για τους οποίους θα κληθούν όλα τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΑΠ, που υπερψήφισαν την απόφαση να μην την εγγράψουν ως μέλος, να λογοδοτήσουν και στον κόσμο της ΑΕΚ και στη δικαιοσύνη. Από αυτή την παράνομη συμπεριφορά της ΕΣΑΠ, η ΑΕΚ μέχρι σήμερα έχει υποστεί συγκεκριμένες υπαρκτές πραγματικές βλάβες που αποδεικνύονται με έγγραφα: (α) Απώλεια δύο χορηγικών συμφωνιών, (β) Άρνηση χρηματοδότη να συμμετάσχει στο νέο ΤΑΠ ΑΕΚ, (γ) Απώλεια αθλητών και ακύρωση των συμφωνιών που είχε κάνει μαζί τους, (δ) Κατάρρευση ακαδημιών πετοσφαίρισης αγοριών, (ε) Δυσφήμιση του ονόματος και της φήμης της ΑΕΚ. Η ΑΕΚ καλεί την ΕΣΑΠ να αποκαταστήσει άμεσα τη νομιμότητα, να ανακαλέσει την απόφαση της 31.7.2023 με ρητή έγγραφη συγγνώμη και με γνωστοποίηση (αναρτημένες στο σάιτ της) ότι η ΑΕΚ δικαιούται να εξαντλήσει το απώτατο χρονικό περιθώριο που τάσσει ο Νόμος, ήτοι μέχρι ένα μήνα προ της έναρξης του Πρωταθλήματος οπότε και δικαιούται να υποβάλει το φάκελο της στην ΕΕΑ (αυτολεξεί). Να προβεί σε άμεση Εγγραφή της ΑΕΚ ως μέλος της ΕΣΑΠ. Να της γνωστοποιήσει εντός τριών ημερών αντίγραφο του Πρακτικού της Συνεδριάσεώς της (τόσο γραπτά, όσο και την αυτούσια ηχητική μαγνητοφώνηση) στο μέρος που αφορά την απόφασή της να “χορηγηθεί” στην ΑΕΚ παράταση τριών ημερών (επί προθεσμίας που δεν έχει λήξει!!!) για να της προσκομίσει όσα δεν δικαιούται να λάβει (!!!) , καθώς και την ψηφοφορία ενός εκάστου εκ των ψηφισάντων μελών προκειμένου να γνωρίζει η ΑΕΚ την έκταση ευθύνης του καθενός.

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ… η ΑΕΚ θα κινηθεί νομικά κατά του κάθε μέλους του Δ.Σ. που τηρεί αυτή την εχθρική στάση απέναντί της. Ήδη έχουν χαθεί χορηγοί κι ένας ενδιαφερόμενος για να μετέχει στο Δ.Σ. του ΤΑΠ, δηλαδή πάνω από 300.000 ευρώ, ενώ έχουν φύγει και αρκετοί παίκτες με τους οποίους η ΑΕΚ είχε συμφωνήσει, επειδή η ΕΣΑΠ αρνείται πεισματικά να εγγράψει την ΑΕΚ έστω και ως μέλος. Αρνείται δηλαδή να δώσει το δικαίωμα στην ΑΕΚ να καταθέσει στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, φάκελο για να παίξει στο πρωτάθλημα! Επειδή αποφάσιε να γίνει αυτή ο κριτής της πλήρωσης των κριτηρίων της ΕΕΑ, πριν καν λάβει φάκελο η ΕΕΑ και ενάμιση μήνα πριν λήξει η προθεσμία. Την οποία από 45 μέρες περιθώριο η ΕΣΑΠ την έκανε τριήμερη. Κι όλα αυτά για να αντικατασταθεί η ΑΕΚ από κάποια άλλη ομάδα, που κάποιοι επιθυμούν διακαώς να επαναφέρουν στην Κατηγορία. Θέμα στην ημερήσια διάταξη. Με βάπτιση της προθεσμίας των 45 ημερών σε χαριστική παράταση 3 ημερών!!!