AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το “αγκάθι” του Μαμά Μπαλντέ και τα 5.000.000 που θέλει η Τρουά

Το όνομα του Μαμά Μπαλντέ το διαβάσαμε σε σημερινό πρωτοσέλιδο αθλητικής εφημερίδας με τίτλο πως είναι “φευγάτος” από την Τρουά. Ωστόσο η περίπτωσή του ως αντι-Λιβάι Γκαρσία δεν είναι εύκολο ούτε ακούγεται για πρώτη φορά για την ΑΕΚ.

Ο 27χρονος επιθετικός βρίσκεται στη λίστα της Ένωσης από το 2021 ενώ οι τελευταίες πληροφορίες από τη Γαλλία αναφέρουν πως η περίπτωσή του δεν είναι τόσο εύκολη. Ναι η ΑΕΚ έχει δείξει ενδιαφέρον για την απόκτησή του, αλλά υπάρχουν δυσκολίες.

Υπάρχει αρχικά το οικονομικό σκέλος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τη Γαλλία, η Τρουά θα έμπαινε σε συζητήσεις μόνο με προτάσεις άνω των 5.000.000 ευρώ, ενώ υπάρχει και ένα ακόμα “αγκάθι”. Ο παίκτης είναι διεθνής με τη Γουινέα Μπισάου. Η εθνική του ομάδα έχει προκριθεί στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής που φέτος θα γίνει στην Ακτή Ελεφαντοστού από 13 Ιανουαρίου έως 11 Φεβρουαρίου 2024. Κάτι που σημαίνει πως δεν θα είναι διαθέσιμος για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα.

Ο Μπαλντέ είναι 27 ετών, κατάγεται από τη Γουινέα-Μπισάου και έχει πορτογαλική υπηκόοτητα. Το συμβόλαιο με την Τρουά που υποβιβάστηκε, έχει διάρκεια έως το 2025 και εκτός της ΑΕΚ ενδιαφέρον υπάρχει από τη Μάιντς και την Αϊντχόφεν.

Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε σε 35 ματς με την Τρουά σε πρωτάθλημα και Κύπελλο έχοντας 12 γκολ και 4 ασίστ, ενώ πρόπερσι σε 30 ματς έχοντας 3 γκολ και ισάριθμες ασίστ.