AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πινέδα με… κορδέλα τετραετίας στην ΑΕΚ

ΑΕΚ και Θέλτα συμφώνησαν σε όλα για τη μεταγραφή του Ορμπελίν Πινέδα, με την Ένωση να έχει τόσο τον Μεξικανό με το μέρος της όσο και τον ατζέντη του, ο οποίος πίεζε τους Ισπανούς ο πελάτης του να συνεχίσει να φοράει τα κιτρινόμαυρα. Έτσι οι δύο πλευρές κατέληξαν σε γάμο… τετραετίας.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα από το Μεξικό: «Τα δικαιώματα του πρωταθλητή Ελλάδας Ορμπελίν Πινέντα αγοράζει η ΑΕΚ. Η ΑΕΚ του Ματίας θα κρατήσει τον Μεξικανό Ορμπελίν Πινέδα, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Εθνική Μεξικού. Η Súper Deportivo κατάφερε να μάθει ότι η ΑΕΚ και η Θέλτα ντε Βίγκο κατέληξαν σε συμφωνία και η ελληνική ομάδα αγόρασε τον Ορμπελίν, ο οποίος θα παραμείνει στον σύλλογο για άλλα τέσσερα χρόνια. Η ΑΕΚ είναι ενθουσιασμένη με τον Πινέδα, έναν μέσο που έχει γίνει βασικός στο σχήμα του Αργεντινού προπονητή Ματίας Αλμέιδα. Τον Απρίλιο, η Super Deportivo αποκάλυψε ότι η ΑΕΚ έκανε μια πρώτη κίνηση για να δείξει στη Θελτα Βίγκο την πρόθεσή της να κρατήσει τον Μεξικανό.

Οι αριθμοί του Ορμπελίν Πινέδα στην Ελλάδα

Ο Ορμπελίν Πινέδα έπαιξε την τελευταία ποδοσφαιρική χρονιά ως δανεικός στην ΑΕΚ. Έφτασε το καλοκαίρι του 2022, ως δανεικός από τη Θέλτα ντε Βίγκο, με την οποία υπέγραψε τον Ιανουάριο του ίδιου έτους, αφού έμεινε ελεύθερος από την Κρουζ Αζούλ.

Στην πρόσφατη εκστρατεία, ο Ορμπελίν (27 χρόνων) έκανε 43 εμφανίσεις για την ΑΕΚ σε όλες τις διοργανώσεις, με δέκα γκολ, τέσσερις ασίστ και έξι κρατήσεις.

Ήταν βασικό για τον σύλλογο να φτάσει στον τίτλο του πρωταθλήματος, επί του Παναθηναϊκού, εκτός από την κατάκτηση του κυπέλλου.

Ο Πινέδα έφτασε στην Ευρώπη τον Ιανουάριο του 2022, με την επιλογή στην κατοχή του για να υπογράψει στη Θέλτα ντε Βίγκο στο ισπανικό πρωτάθλημα, αν και μετά βίας μπορούσε να παίξει επτά παιχνίδια, με μόλις 93 λεπτά στο γήπεδο και χωρίς ασίστ ή γκολ.

Αυτή η λιγοστή δραστηριότητα τον έπεισε να αναζητήσει μια νέα ευκαιρία με τον Αλμέιδα στην ΑΕΚ, καθώς γνώριζε τον Αργεντινό προπονητή από τη δουλειά του με την Τσίβας ντελ Γκουανταλαχάρα».