AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πιέζει η ΑΕΚ να φέρει τον Νέστορ Αραούχο! Φτιάχνει μεξικάνικη παροικία ο Αλμέιδα στην “Αγιά Σοφιά”!

Ακόμα ένας Μεξικανός βρίσκεται στη λίστα της ΑΕΚ. Όχι τώρα αλλά από την πρώτη στιγμή που συμφώνησαν Αλμέιδα, Κουχάρσκι, Κονέ και Μελισσανίδης πως η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας, ειδικά μάλιστα μετά και την αποχώρηση του Γιώργου Τζαβέλλα. Το όνομα του Νέστορ Αραούχο έπεσε στο τραπέζι, άρεσε και η Ένωση πιέζει περισσότερο από ποτέ να τον φέρει στην “Αγιά Σοφιά”. Ο Πελάδο ετοιμάζεται να φτιάξει μεξικανική παροικία με τους Πινέδα, τον Πισάρο να βρίσκεται προ των πυλών και τον Αραούχο να παίζει δυνατά για τη θέση των στόπερ.

Ο 31χρονος Μεξικανός διεθνής που αγωνίζεται στην Αμέρικα, είναι το Νο1 του Ματίας Αλμέιδα για να ενισχύσει το κέντρο της άμυνας των νταμπλούχων.

Η ΑΕΚ διαπραγματεύεται με την ομάδα του Μεξικού για τον Αραούχο, ο οποίος έχει συμβόλαιο μέχρι το 2025, ενώ στην Ένωση πιστεύουν πως μπορούν να φτάσουν σε συμφωνία με την Αμέρικα για να φέρουν τον παίκτη στην Αθήνα.

Ο Αραούχο δεν πήρε μέρος στη χθεσινή προπόνηση λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού.

ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ

Με ύψος 1.88 ο Αραούχο είναι ένα δυναμικό στόπερ που παίζει και στις δύο θέσεις του κέντρου της άμυνας με την ίδια άνεση. Διαθέτει εξαιρετική τεχνική για κεντρικός αμυντικός. Έμπειρος, διεθνής με 67 συμμετοχές και 3 γκολ, με παραστάσεις από την Πριμέρα αλλά και συμμετοχές σε κορυφαία διεθνή τουρνουά, έχει όλα τα στοιχεία που ζητά ο Ματίας Αλμέιδα που από τότε που ήταν στην Τσίβας ήθελε να τον αποκτήσει αλλά τελικά την μάχη το 2018 την είχε κερδίσει η Θέλτα.

Στην ομάδα του Βίγκο αγωνίστηκε έως το καλοκαίρι του 2022 αποτελώντας βασικό κομμάτι της. Έκανε 136 συμμετοχές με 4 γκολ και 3 ασίστ. Τώρα ο Αλμέιδα έχει πολλές πιθανότητες να έχει στην ομάδα του τον Αραούχο που αξίζει να σημειωθεί πως έχει κοινοτικό διαβατήριο πράγμα που κάνει ακόμη πιο ελκυστική την περίπτωση του.