AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο… καυτός Τσούμπερ, ο… ορεξάτος Σιντιμπέ και μια ΑΕΚ δοκιμών από τον Αλμέιδα

Το τελευταίο της… διπλό φιλικό δίνει αύριο η ΑΕΚ στην Ολλανδία πριν επιστρέψει στη βάση της. Αντίπαλος για τον Δικέφαλο η Σαχτάρ Ντόνετσκ. Κάτι που έκανε τον Ματίας Αλμέιδα να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη σημερινή τελευταία προπόνηση πριν από τα παιχνίδια.

Αρχικά ο Αργεντινός κόουτς δημιούργησε ένα μίνι δίτερμα, το οποίο στο πρώτο κομμάτι του, περιελάμβανε και κομμάτια τακτικής, καθώς το γήπεδο ήταν χωρισμένο σε ζώνες και επί της ουσίας υπήρχαν περιορισμοί στους χώρους που κινούνταν οι παίκτες.

Στη μία ομάδα έπαιζε ο Σιμάνσκι ως τρίτος στόπερ βρισκόμενος δίπλα σε Βίντα – Μουκουντί, για να ξεκινά το build up από πίσω και υπήρχε ένας επιπλέον χαφ (ο Ραντόνια) που τον αντικαθιστούσε στην πιο μπροστά ζώνη. Η ουσία ήταν να περάσει η μπάλα από την πίσω ζώνη στους μέσους και από εκεί στην επίθεση όπου εκεί βρισκόταν το δίδυμο Λιβάι Γκαρσία-Στίβεν Τσούμπερ. Ο Αλμέιδα ζητούσε συνεχή κίνηση από τους επιθετικούς για να εκμεταλλεύονται τους χώρους και να δίνουν πάντοτε επιλογή στους συμπαίκτες τους. Ο Τσούμπερ ήταν… καυτός στο δίτερμα, σημειώνοντας δύο γκολ, ενώ σε καλή κατάσταση έδειξε ο Λιβάι Γκαρσία που σκόραρε στο φινάλε με κοντινό πλασέ αφού πέρασε και τον Στάνκοβιτς. Ενδιάμεσα, βρήκαν δίχτυα και οι πλάγιοι μπακ Μοχαμάντι-Σιντιμπέ, με τον Γάλλο να έχει γενικότερα εξαιρετική εικόνα συνολικά, με ωραία ανεβάσματα και μια εντυπωσιακή ασίστ στον Τσούμπερ, τον οποίο βρήκε με μεγάλη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας. Από ένα σημείο και μετά οι περιορισμοί έφυγαν και είδαμε free παιχνίδι. Στα θετικά είναι το ότι Σιντιμπέ και Μοχαμάντι ανέβαιναν αρκετά ψηλά, ενώ τα δίδυμα τους στην πλευρά ήταν ο Ελίασον από δεξιά και ο Άμραμπατ από αριστερά. Επίσης λειτούργησε ιδανικά και το τρικ με τον Σιμάνσκι τόσο σε φάση build up όπου η μπάλα έπρεπε να βγει από πίσω σίγουρα, όσο και σε φάση άμυνας.

Οι ομάδες ήταν οι εξής:

Άσπροι: Αθανασιάδης, Βίντα, Μουκουντί, Σιντιμπέ, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος, Ελίασον, Άμραμπατ, Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία. Στην ενδεκάδα αυτή υπήρχε και ο Ραντόνια σαν επιπλέον χαφ.

Κόκκινοι: Στάνκοβιτς, Ρόκσον, Μήτογλου, Ρότα, Πήλιος, Γιόνσον, Χατζισαφί, Ζίνι, Μαχαίρας, Κοσίδης, Φαν Βέερτ. Στην ενδεκάδα αυτή υπήρχε και ο Λαμαράνα σαν επιπλέον χαφ