AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η πρώτη προπόνηση της ΑΕΚ Β με στόχο πάντα τη νίκη δια στόματος Νίκου Κούστα

Την πρώτη της προπόνηση εν όψει της σεζόν 2023-24 στη Super League 2 έκανε σήμερα η ΑΕΚ Β. Ο νέος προπονητής της ομάδας Νίκος Κούστας μπήκε για πρώτη φορά στο γήπεδο με τους ποδοσφαιριστές, με τους οποίους θα δουλέψει τις επόμενες ημέρες στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων, μέχρι η ομάδα να μεταβεί στο Πήλιο για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας από τις 10 έως τις 23 Αυγούστου.

Λίγο μετά την προπόνηση της ομάδας, ο κ. Κούστας δήλωσε: ««Σίγουρα αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στη μέχρι τώρα προπονητική μου σταδιοδρομία. Βρίσκομαι σε μία μεγάλη ομάδα, βρίσκομαι στο μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας, που πρόσφατα πανηγύρισε το νταμπλ. Για μένα είναι ευκαιρία να εργαστώ σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο, να μάθω πράγματα και να προσπαθήσω να περάσω τα στοιχεία της πρώτης ομάδας στην ΑΕΚ Β, της οποίας ο ρόλος είναι πολύ σημαντικός. Είναι ουσιαστικά ο προθάλαμος της πρώτης ομάδας, οπότε εμείς πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να βελτιώσουμε τους ποδοσφαιριστές και να ανεβάσουμε παίκτες στην πρώτη ομάδα. Γι’ αυτό και θα πρέπει να ακολουθούμε το ίδιο αγωνιστικό στιλ σε σχέση με την πρώτη ομάδα και την ίδια μεθοδολογία στην προπόνηση».

Ο κ. Κούστας αναφέρθηκε και στους αγωνιστικούς στόχους της ΑΕΚ Β: «Εννοείται ότι δεν θα αδιαφορούμε για το αποτέλεσμα. Στόχος μας θα είναι πάντα η νίκη, όμως επιδίωξη μας θα είναι να κερδίζουμε μέσα από ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό στιλ και χωρίς καμία έκπτωση σε ό,τι αφορά την ατομική, υποομαδική και ομαδική βελτίωση της ομάδας».

Στην πρώτη προπόνηση ήταν παρόντες όλοι οι διαθέσιμοι ποδοσφαιριστές, εκτός από τον Γαλλοαλγερινό τερματοφύλακα Σαμί Τλεμκανί που θα κάνει την πρώτη του προπόνηση αύριο. Στην προετοιμασία συμμετέχουν και οκτώ ποδοσφαιριστές από την ομάδα Κ19 της ΑΕΚ. Νέο πρόσωπο στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας είναι ο συνεργάτης του προπονητή της ομάδας, Νίκος Τζανόγλου.

Μία μέρα πριν την αναχώρηση, στις 9 Αυγούστου, θα γίνει φιλικός αγώνας με την Κηφισιά στο Ζηρίνειο, ενώ έχουν προγραμματιστεί φιλικά στο Πήλιο με Μαγνησιακό (16/8) και Νίκη Βόλου (20/8).

Η προετοιμασία και οι φιλικοί αγώνες θα συνεχιστούν στην Αθήνα. Η έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 2 είναι προγραμματισμένη για το σαββατοκύριακο 23-24/9/2023.