AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το 2ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Δικτύου Ακαδημιών ΑΕΚ 2023-24

Το 2ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Δικτύου Ακαδημιών ΑΕΚ για τη σεζόν 2023-24 θα πραγματοποιηθεί στα Σπάτα το σαββατοκύριακο 13-14 Ιανουαρίου 2024.

Οι 21 συνεργαζόμενοι σύλλογοι από Ελλάδα και Γερμανία (BV Weckhoven) θα εκπροσωπηθούν σε αυτό το διήμερο στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας, στη δεύτερη από τις καθιερωμένες τρεις ανά σεζόν συναντήσεις τους.

Βασικό χαρακτηριστικό και αυτού του σεμιναρίου θα είναι ο συνδυασμός θεωρίας και πράξης σε αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό επίπεδο, η συμμετοχή διαφορετικών ιδιοτήτων στις εισηγήσεις, και η όλο και ποιοτικότερη παροχή τεχνογνωσίας στους συνεργάτες ανά την Ελλάδα. Επίσης, θα υπάρξει και πάλι εκπροσώπηση από στελέχη της επαγγελματικής ομάδας, αυτή τη φορά με το τμήμα scouting.

Την επιμέλεια του εκπαιδευτικού προγράμματος έχει ο Αθλητικός Διευθυντής της Ακαδημίας και Υπεύθυνος Εκπαίδευσης Δικτύου κ. Ηλίας Κυριακίδης, Βεβαίως, το πρόγραμμα αυτό έχει εκπονηθεί και σε συνεργασία με τα στελέχη του επιτελείου της Ακαδημίας, αλλά και με τους επικεφαλής των συνεργαζομένων ακαδημιών. Για μία ακόμα φορά, η διάδραση και η συνεκπαίδευση θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του σεμιναρίου. Την οργανωτική μέριμνα του σεμιναρίου έχει ο κ. Λεωνίδας Χατζημιχάλης.

Ο κ. Κυριακίδης θα ανοίξει το πρόγραμμα του σεμιναρίου το πρωί του Σαββάτου με εισήγηση με θέμα «Στρατηγική και Βιώσιμη Αθλητική Διοίκηση». Θα ακολουθήσει εισήγηση από τον προπονητή της Κ16 κ. Αριστοτέλη Σχίζα με θέμα την παρουσία του, ως εκπροσώπου της ΑΕΚ, στο φόρουμ «ECA Knowledge Exchange Youth Football» που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στο Μονακό και ως θέμα είχε τις στρατηγικές ανίχνευσης ταλέντων στις αναπτυξιακές ηλικίες,

Στη συνέχεια, ο Αναλυτής Απόδοσης της Ακαδημίας της ΑΕΚ Στάθης Δούπκαρης θα παρουσιάσει την εισήγησή του με θέμα «Η Ανάλυση Απόδοσης στις Αναπτυξιακές Ηλικίες και η Παρουσίαση Μοντέλου Ανάλυσης της Κ15 (pre match, live analysis, post match)». Η πρώτη μέρα (Σάββατο) θα περιλαμβάνει και τεχνικά αγωνιστικά θέματα που θα αφορούν την αμυντική και την επιθετική λειτουργία, με εισήγηση από το τεχνικό επιτελείο της ομάδας Κ15 της ΑΕΚ (Βασίλης Αποστόλου, Θοδωρής Τριποτσέρης, Γιώργος Κιούπης, Ιάσων Ψαρράς).

Για την Κυριακή έχει προγραμματιστεί η πολύ ενδιαφέρουσα εισήγηση με τίτλο «Οι Πτυχές του Scouting σε μια Επαγγελματική Ευρωπαϊκή Ομάδα» από το τμήμα scouting της πρώτης ομάδας της ΑΕΚ (Φανούρης Γουνδουλάκης, Άκης Πέτρου, Δημήτρης Ξουρής). Θα ακολουθήσει η εισήγηση από το επιτελείο της συνεργαζόμενης Ακαδημίας από τη Θεσσαλονίκη AcademicaFc14 και το πρόγραμμα θα κλείσει με αγώνες εκπαιδευτικού χαρακτήρα ανάμεσα στις ομάδες της ΑΕΚ και της AcademicaFc14 σε επίπεδο Κ15 και Κ16.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα του διημέρου.