AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αγιά Σοφιά: Εγκρίθηκε ο εξοπλισμός, αλλά σταμάτησαν τα έργα της υπογειοποίησης

Δύο ειδήσεις έβγαλε η σημερινή μέρα για την “Αγιά Σοφιά”. Μία ευχάριστη και μία δυσάρεστη.

Το απόγευμα της Τετάρτης έγινε γνωστό πως η ΙΝΤΡΑΚΑΤ κατέθεσε αίτηση διακοπής των εργασιών για την υπογειοποίηση με υπαιτιότητα της Περιφέρειας Αττικής. Έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια ότι η Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Έργων και Υποδομών έκανε αποδεκτή την ειδική δήλωση διακοπής εργασιών του έργου.

«Αποδεχόμαστε την από 17/9/2021 ειδική δήλωση διακοπής εργασιών της εταιρείας με δ.τ. ΙΝΤΡΑΚΑΤ αναδόχου του έργου: «Υπογειοποίηση τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου και τα συνοδά έργα στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας», αποκλειστικά και μόνο για το λόγο καθυστέρησης πληρωμής του 11ου λογαριασμού, πέραν του διμήνου από την υποβολή του, σύμφωνα με την παράγραφο 9 του άρθρου 152 του νόμου 4412/16».

Η ΙΝΤΡΑΚΑΤ είχε ζητήσει από την Περιφέρεια τη διακοπή των εργασιών αφού δεν είχε καταβληθεί ο 11ος λογαριασμός, το οποίο μεταφράζεται ως μη ανταπόκριση της Περιφέρειας Αττικής στις οικονομικές της υποχρεώσεις για το έργο.

Από δω και πέρα μένει να δούμε πως θα αντιδράσει η διοίκηση της ΑΕΚ, αν θα υπάρχει κωλυσιεργία, αλλά και κατά πόσο επηρεάζει το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του νέου γηπέδου της ομάδας.

Λίγες ώρες αργότερα υπήρξε η ευχάριστη είδηση πως η Περιφέρεια Αττικής με μεγάλη καθυστέρηση ενέκρινε την προμήθεια εξοπλισμού για την «OPAP Arena». Όπως λοιπόν ανακοινώθηκε στη «Διαύγεια» εγκρίθηκαν τα πρακτικά 2/2021 και 3/2021 της Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης του διαγωνισμού «Προμήθεια εξοπλισμού για την ολοκλήρωση της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ» και αναδείχθηκαν οι μειοδότες του διαγωνισμού.

Οι δύο προαναφερόμενες εταιρείες θα συμβάλλουν στην ολοκλήρωση του έργου. Συγκεκριμένα, η Cosmote με προσφορά 8,5 εκατ. ευρώ θα αναλάβει τις εγκαταστάσεις συστημάτων δικτύωσης, πληροφορικής και ασφάλειας, καθώς και τις εγκαταστάσεις ήχου εικόνας, οπτικοαουκουστικών μέσων και τηλεοπτικής μετάδοσης!

Σε ό,τι αφορά στη Neurosoft θα αναλάβει τα μηχανήματα συντήρησης χλοοτάπητα, τα τοπικά μέσα κατάσβεσης, τις εγκαταστάσεις φωτισμού, τον κλιματισμό, τους πίνακες φωτισμού, κίνησης και αυτοματισμού και τον αρχιτεκτονικό (αθλητικό) εξοπλισμό, με προσφορά ύψους 2,9 εκατ. ευρώ.