AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ευρωπαϊκή λίστα Α, οι club trained και η λίστα Β της ΑΕΚ για τα ματς του Champions League

Η ΑΕΚ στις 3 Αυγούστου πρέπει να δηλώσει την ευρωπαϊκή λίστα των παικτών της οι οποίοι θα έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν στα παιχνίδια κόντρα σε Ντιναμό Ζάγκρεμπ ή Αστάνα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Στη λίστα Α πρέπει να βρίσκονται 17 ποδοσφαιριστές χωρίς κανέναν περιορισμό (αλλοδαπούς παίκτες κοινοτικούς και μη κοινοτικούς ανεξαρτήτου ηλικίας), αλλά και 8 ποδοσφαιριστές που είναι club ή assosiation trained (4 παίκτες εγγεγραμμένοι για τουλάχιστον 3 χρόνια στις Ακαδημίες της ΑΕΚ από 15 έως 21 ετών συν 4 παίκτες από την «παραγωγή» του εγχώριου ποδοσφαίρου, δηλαδή Ακαδημία άλλου ελληνικού κλαμπ για 3 χρόνια από 15 έως 21 ετών).

Αυτό σημαίνει πως στη λίστα Α θα βρίσκονται οι βασικοί Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί, Μοχαμάντι, Γιόνσον, Σιμάνσκι, Ελίασον, Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Πισάρο, Τσούμπερ, Ζίνι, Λιβάι Γκαρσία και Φαν Βέερτ. Ερωτηματικό αποτελεί η περίπτωση του Ρόκσον Γεμπόα, που μέχρι στιγμής έχει αφήσει καλές εντυπώσεις αλλά για να μπει στην λίστα ως 4ος στόπερ πρέπει να «κοπεί» ένας από τους προαναφερθέντες παίκτες, κάτι που ισχύει και για τον Τζάλοου Λαμαράνα.

Για την λίστα των club trained που προέρχονται από τις Ακαδημίες της ΑΕΚ εκεί θέση έχουν δεδομένα οι Γαλανόπουλος, Κοσίδης, Μαχαίρας, Ραντόνια και Γκίνης (θα δηλωθούν τέσσερις), ενώ οι Έλληνες από Ακαδημίες άλλων ομάδων είναι οι Αθανασιάδης, Ρότα, Πήλιος, Μήτογλου και Μάνταλος (θα δηλωθούν τέσσερις με τον Πήλιο «αουτσάιντερ»).

Τέλος, η λίστα Β’ αφορά απεριόριστο αριθμό παικτών που γεννήθηκαν μετά την 1/1/2002 και μετά τα 15 έτη τους ήταν για δύο συνεχόμενα χρόνια στην Ακαδημία της ΑΕΚ. Εκεί θα δηλωθεί ο νεαρός τερματοφύλακας Γιώργος Θεοχάρης.