AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σωστό build up και η δοκιμή στα χαφ με Γιόνσον – Γαλανόπουλο

Όσον περνούν οι μέρες τόσο αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας στην προετοιμασία της ΑΕΚ.

Στην απογευματινή προπόνηση ο Ματίας Αλμέιδα δούλεψε στον τρόπο με τον οποίο θέλει να βγαίνει η μπάλα από πίσω υπό πίεση με σωστό build up και συγκεκριμένες κινήσεις.

Το πρώτο γκρουπ, των θεωρητικά βασικών, είχε τον Αθανασιάδη στα δοκάρια, τους Βίντα – Μουκουντί στόπερ, τον Ρότα δεξιά, τον Χατζισαφί αριστερά και το δίδυμο Γιόνσον-Γαλανόπουλου στα χαφ, ενώ πίεση ασκούσαν οι: Πήλιος, Άμραμπατ, Λαμαράνα και Φαν Βέερτ. Η εξάδα που δεχόταν την πίεση είχε περιορισμούς στο χώρο και το επίπεδο δυσκολίας ήταν αρκετά υψηλό. Παρ’ όλα αυτά, τα πήγαν εξαιρετικά. Μάλιστα δέχτηκαν σε αρκετές περιπτώσεις τα «μπράβο» του Ματίας Αλμέιδα, ενώ σε δεύτερο χρόνο που ξαναμπήκαν για να εκτελέσουν την άσκηση και αφού είχαν προηγηθεί άλλα γκρουπ, που θα αναφέρουμε πιο κάτω, ο προπονητής έδωσε εντολή «πάμε σαν να παίζουμε αγώνα»!

Το άλλο γκρουπ που δοκιμάστηκε σε αυτές τις συνθήκες ήταν οι: Γεμπόα – Χατζισαφί στόπερ, ο Σιντιμπέ δεξιά, ο Μοχαμάντι αριστερά και οι Σιμάνσκι – Μάνταλος στον άξονα. Πίεση εδώ έκαναν οι Ελίασον, Πήλιος (εναλλασσόταν με Μαχαίρα), Ζίνι, Λαμαράνα και Κοσίδης.

Τέλος δοκιμάστηκε σε αυτές τις συνθήκες άλλη μια ομάδα: Γεμπόα – Μοχαμάντι στόπερ, Σιντιμπέ δεξιά, Ρότα αριστερά και Σιμάνσκι – Μάνταλος στα χαφ.